Zoek
Sluit dit zoekvak.

Praat jij tegen je huisdier? Dan ben je slimmer dan iemand die dat niet doet! Dit is waarom:

“Wie is een brave hond?!” Is wat ik doorgaans zeg wanneer een van mijn honden iets heel gewoons doet wat absoluut niet verrassend is.

Ik kan gewoon niet anders dan tegen mijn huisdieren praten, zelfs als ik me ervan bewust ben dat ze niets begrijpen of aandacht schenken aan minder dan één procent van wat ik zeg.

Ik weet dat ik niet de enige ben die graag met mijn huisdieren praat – het is iets dat de overgrote meerderheid van de eigenaren doet, gewoon omdat het goed voelt. Ik heb goed nieuws voor je als je in de categorie zit van mensen die wel praat met hun huisdier; je bent waarschijnlijk slimmer dan degenen die dat niet doen.

Deze baanbrekende informatie komt dankzij een nieuwe studie van de Universiteit van Chicago, waarvan de bevindingen aangeven dat de neiging om menselijke emoties toe te schrijven aan niet-menselijke dingen, bijvoorbeeld praten, is gebaseerd op intelligentie en creativiteit.

Het fenomeen is naar verluidt bekend als antropomorfisme. Een van de wetenschappers die betrokken is bij de studie, Nicholas Epley, beweert: “Het is eigenlijk een natuurlijk bijproduct van de neiging die mensen uniek slim maakt op deze planeet.”

Het onderzoek markeert echter een duidelijk verschil tussen de levenloze en onze huisdieren. Volgens de studie is praten met je dieren normaal, vanwege de liefdevolle band die je met hen deelt. Het laat ook zien dat je hersenen functioneren zoals het hoort.

Ik weten dat dit ons geniaal maakt, want als je bent zoals ik dan heb je bijna hele discussies met je hond. Toch is het leuk om te weten, en ik ben er zeker van dat je diervriendelijke vrienden dit graag horen!