Zoek
Sluit dit zoekvak.

Postbode vindt gevaarlijke boxer vastgebonden aan boom – leert wreed baasje een waardevol lesje

De overgrote meerderheid van de postbodes of pakjesbezorgers verdienen respect voor hun werk. Ongeacht de weersomstandigheden buiten, doen ze elke dag opnieuw hun uiterste best om op tijd en stond de kranten en post te bezorgen!

Sommigen hebben een hart van goud, zoals bewezen werd in dit verhaal waarin een postbodes ervaring met een hond waarvan iedereen dacht dat ie “gevaarlijk” was.

Dat postbodes en bezorgers in contact komen met verschillende dieren is geen verrassing meer. Op dagelijkse basis komen ze in contact met nieuwsgierige katten op de brievenbus, of misschien een hond die naar de voortuin komt gerend.

Voor Dan Targonsk, een postbode, begon de werkdag als elke andere. Tijdens zijn rondje botste hij echter op iets dat hij niet kon negeren.

Hij merkte een uitgehongerde, vuile boxer op, die alleen langs de stoep zat. Meteen wist Dan dat er iets verkeerd was.

De hond, een boxer, was vastgebonden aan een boom, zonder eten of drinken, in de blakende hitte.

In plaats van de hond te negeren en verder te gaan met zijn dag, besloot deze geweldige postbode om iedereen een waardevol lesje te leren in hoe je moet omgaan met verwaarloosde dieren.

Het eerste wat Dan Targonsk deed was zo snel mogelijk water halen.

Tezelfdertijd belde hij een lokale dierenorganisatie in Philadelphia. Hij weigerde om de Boxer alleen achter te laten, en bleef bij het arme dier tot ze werd gered.

Gebroken kaak en tanden
De lieve mensen van de organisatie “Adopt a Boxer Rescue” namen snel de zorgen voor de hond op zich, en noemden haar Kuperus.

Ze ontdekten, naast vele andere dingen, een wonde in haar hoofd dat veroorzaakt werd door ofwel een kogel of een mes. Kuperus had bovendien een gebroken kaak en verschillende van haar tanden moesten verwijderd worden.

Ondanks de vreselijke mishandelingen en verwaarlozingen, toonde ze zo goed als onmiddellijk wat voor een lieve, warmhartige en charmante pup ze is onder die ruige façade.

“Het verbluft me hoe ze om aandacht vraagt,” zegt Dawn Karam, oprichter van Adopt a Boxer Rescue.

“Verschrikkelijke personen”
“Ze wil gewoon niets liever dan aangeraakt te worden… zelfs na wat verschrikkelijke personen met haar hebben gedaan, en zelfs voor dood achterlieten. Gewoon geweldig!”

Terwijl Kuperus herstelt in een opvangcentrum, probeerde het dierenasiel die haar heeft gered om de verantwoordelijke persoon te vinden.

Het is nog onduidelijk of de beul ooit werd gevonden, maar gelukkig werd ze in juni 2013 geadopteerd door een nieuw en warm gezinnetje.

Kuperus kreeg eindelijk een nieuw, mooi leven. Iets wat elke hond verdient. Ze kreeg zelfs de kans om Dan te ontmoeten!

Na volledig hersteld te zijn, deed Kuperus verschillende televisieoptredens, en stal ze de harten van dierenliefhebbers in Philadelphia en ver daarbuiten.

Symbool voor dierenwelzijn
Ze werd tevens het symbool voor mensen die dierenwelzijn willen promoten! Dat alles dankzij 1 snel handelende postbode.

Hopelijk kan dit verhaal dienen om mensen te informeren. Velen onder ons lopen misschien langs een hond die vastgebonden lijkt en die op het eerste zicht gevaarlijk lijkt. Maar Dan deed dit niet, hij maakte een verschil in het leven van deze hond.

We sturen heel wat felicitaties naar deze man en zijn liefde voor de boxer. We zullen nooit begrijpen hoe hondeneigenaren zo harteloos kunnen zijn.

Voel je dus vrij om dit verhaal te delen met al je dierenvrienden. Laten we Dan bedanken voor zijn grote hart en gevoel voor verantwoordelijkheid.

Want bovendien, als meer mensen zoals hem zouden zijn, zou de wereld er gewoon beter uit zien.
[fblike]