Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politieman redt achtergelaten kitten – neemt haar mee op patrouille zodat ze niet alleen is

De stoep van een drukke straat kan je niet de beste plek noemen voor een katje om te wonen. De meesten van ons zouden waarschijnlijk stoppen als we zo´n jong beestje alleen op straat zouden zien, weerloos schuilend voor potentieel gevaar.

Dit kleine zachte diertje was geen uitzondering toen ze zich aan de voet van een lantaarnpaal schuilhield bij de politie van Lakeland Police in Florida. De politie redden haar niet alleen, maar gaven haar een nieuw thuis.

Het was het begin van de avonddienst toen een bewoner contact opnam met de politie te melden dat het kleine dier bij een druk verkeersknooppunt was gespot. Agent Mike Cardin ging erheen.

Agent Cardin slaagde erin het bange beestje dat onder een straatlantaarn zat te vangen en naar het bureau te brengen. Omdat het nog vroeg in zijn dienst was, besloot hij haar naar binnen te brengen en haar in een oude doos te leggen om haar warm en veilig te houden totdat de dierenpolitie haar kon ophalen.

Hier zou het verhaal van Kelsey, zoals het katje nu heet, zijn geëindigd – maar het beestje trok de aandacht van sergeant Brian Wallace, die net aan zijn dienst was begonnen en het kleine katje in de doos zag zitten.

Hij kon haar niet in de doos achterlaten, dus besloot hij haar bij zich te houden.

“Ze zat daar helemaal alleen en bang en ik kon haar gewoon niet achterlaten in die box, wachtend om opgehaald te worden”, zei Sgt. Wallace.

De nieuwe vrienden werden onafscheidelijk. In het begin was ze erg bang, maar na een tijdje raakte ze gewend aan haar nieuwe comfortabele omgeving. Toen het tijd was voor Wallace om op patrouille te gaan, volgde de kleine Kelsey.

“Ik pakte de doos waarin ze zat en zette hem op de passagiersstoel van mijn auto. Ze zat daar de rest van mijn dienst en leek erg tevreden “, zei Sgt. Wallace. “Ze viel echter wel in slaap tijdens haar eerste nacht op het werk.”

Toen de dienst eindelijk was afgelopen, voelde de officier dat hij zijn nieuwe vriend niet kon verlaten.

Dus adopteerde hij het kleine katje en gaf haar een naam.

Ik kon ​dat kleine lieve gezichtje gewoon niet weerstaan,” zei Sgt. Wallace.

Kelsey woont nu in haar nieuwe huis en heeft zich heel goed aangepast. Ze is aan alle luxe van het leven in een gezellig huis gewend, in plaats van op straat.

“Ze is erg gelukkig. Het is bijna alsof ze begrijpt dat ze een extra kans krijgt in het leven na zo dicht bij een leven op straat te zijn geweest, “zei Sgt. Wallace.

Sgt. Wallace ging een stap verder en redde niet alleen het leven van het katje, maar gaf haar ook een veilig thuis. Deel dit met je vrienden om een eerbetoon te brengen aan het grote hart van de officier!