Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politieagente ziet verlaten en hongerige baby – ze besluit om borstvoeding te geven en ontroert mensen wereldwijd

Hoe kan je niet ontroerd raken worden als je een pasgeboren baby ziet die al zo veel heeft moeten doorstaan? Het is zo oneerlijk en hartverscheurend. Een politieagente werd deze week een symbool toen ze een uitgehongerd kindje voedde dat gescheiden werd van zijn moeder.

Haar naam is Celeste Ayala en ze is politieagente en vrijwillige brandweervrouw in Berisso, Argentinië, zoals HuffPost bericht. Afgelopen dinsdag deelde haar teamgenoot, Marcos Heredia, de onderstaande foto samen met een veelzeggende tekst:

“Ik wil dit grote gebaar van liefde dat je vandaag aan deze baby toonde, openbaar maken. Je hebt geen moment geaarzeld en, alsof je zijn moeder was, trok je je niets aan van de geur en viezigheid. Dit zie je niet iedere dag.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1222743864533901&set=a.342406292567667&type=3

Het tafereel vond plaats in het Sor María Ludovica kinderziekenhuis, legt La Nación uit. De kleine baby werd door een beslissing van de familierechter gescheiden van zijn moeder. Hij werd vies en schreeuwend van de honger aan zijn lot overgelaten. Celeste Ayala, zelf moeder, vroeg het ziekenhuisteam meteen of ze hem direct kon voeden.

Ze nam het kindje op schoot en gaf hem borstvoeding. Sinds de post van haar teamgenoot zijn er honderdduizenden mensen die haar feliciteren. De vrijwillige brandweerman van Berisso, waar ze ook vrijwilliger is, wilden ook haar actie te loven.

https://www.facebook.com/bomberosvoluntarios.berisso/posts/2149491738704288

“Acties zoals van deze cadet vervullen ons met trots en verplichten ons om onze inspanningen, werk en solidariteit met onze gemeenschap te verdubbelen. ”

Een prachtig gebaar dat niet hiermee stopt. Celeste en Marcos zullen deze kleine baby en zijn zusje helpen om een nieuw leven te beginnen in betere omstandigheden. Aarzel niet om deze solidaire daad te delen.
[fblike]