Search
Close this search box.

Politieagent dient stroomstoot toe aan 11-jarig meisje nadat ze betrapt werd op winkeldiefstal.

Lokale politici in Cincinnati in de VS roepen op tot een wijziging in het politiekorps nadat een agent een stroomstootwapen gebruikte op een 11-jarig meisje dat van winkeldiefstal verdacht werd.

De politie zegt dat een agent buiten dienst die in de lokale supermarkt aan het werk was, gevraagd werd om een groep meisjes te onderzoeken die vermoedelijk aan het stelen waren. Toen de agent een van de meisjes benaderde, negeerde ze hem en begon weg te lopen.

Nadat hij haar verschillende keren aangemaand had om te stoppen, trok hij zijn stroomstootwapen en diende het 40 kg wegende meisje een elektrische schok toe. Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis en werd later aangeklaagd wegens diefstal en weerspannigheid.

De politieagent in kwestie werd in afwachting van het onderzoek geschorst. “We zijn extreem bezorgd wanneer een agent geweld gebruikt tegen een kind van die leeftijd”, liet een woordvoerder van het departement weten.

Ook de moeder van het meisje, Donna Gowdy, is erg geschokt over het incident. “Als je niet kunt lopen dan moet je bij de politie gaan”, zei ze. “Als je zelfs niet kunt omgaan met een 11-jarig meisje dan hoor je niet thuis bij de politie. Je bent er om die kinderen te beschermen.”

Wat vind jij van dit voorval? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!
[fblike]