Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politie installeert water en voedselstations voor straathonden. Wat een helden!

Om redenen die ik nooit zal begrijpen, zijn er veel mensen in de wereld die er geen moeite mee hebben om hun huisdier op straat achter te laten.

Alle dieren verdienen namelijk een veilig en liefdevol bestaan. Jammer genoeg is dit vaak niet het geval. Er zijn miljoenen honden en katten die een zeer zwaar bestaan hebben. Vaak leven ze van afval en vechten ze om te overleven.

Leven op straat is dus extreem zwaar. Voedsel en water vinden kan dus een levensbedreigende situatie zijn.

Om nog maar te zwijgen over de beulen die voor de lol straathonden – en katten vergiftigen…

De politie van Tacana, een klein stadje in Peru, weten goed genoeg wat dierenmishandeling is. Ze weten dat er mensen bestaan die erop uit zijn om dieren te mishandelen. Ze hebben zelfs al eens voedsel gevonden waarin glasstukjes verwerkt was om de binnenkant van de dieren open te snijden.

Gruwelijke valstrikken

Jammer genoeg zijn het vaak honden die slachtoffer zijn van deze gruwelijke valstrikken, en dus sterven tijdens dat ze eten.

Daarom kwam de politie met een perfecte oplossing voor het gruwelijke probleem. Ze installeerden namelijk voedsel – en waterstations nabij het hoofdkantoor van de lokale politiestations.

Deze voedselstations zijn precies lange buizen, en zitten vol voedsel en water voor de straathonden in de stad.

Honger of dorst

Het eerste station werd geïntroduceerd in oktober 2017 en sindsdien bleek het een grandioos succes. Vele honden komen hier wanneer ze honger of dorst hebben. Tegelijk zijn ze veilig en moeten ze niet vrezen dat hun voedsel of water besmet is met gif.

Kijk hieronder de video waarin je de hond ziet genieten van het schone voedsel en water.

https://www.facebook.com/jcparedesosco/videos/10212974197177344/