Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politie in Den Haag laat jongen auto’s wassen in plaats van een boete.

Een 16-jarige jongen in Den Haag kreeg een opmerkelijke straf: het schoonmaken van politieauto’s

.Op hun Facebookpagina schreef het Politiebureau Hoefkade uit Den Haag dat ze vaak mensen aanhouden of bekeuringen uitdelen. Deze maal werd er echter gekozen voor een alternatieve straf.

https://www.facebook.com/PolitieHoefkade/photos/a.502950746391472/2191989157487614/?type=3

Een 16-jarige jongen werd betrapt op het rijden op zijn vaders brommertje, zonder rijbewijs noch toestemming van zijn vader. Omdat het de eerste keer was dat de jongen werd aangehouden en hij ook nog nooit een bekeuring had gekregen, werd besloten hem als alternatieve straf de politieauto’s te laten wassen.

Zijn vader was behoorlijk pissig toen hij op de hoogte werd gesteld van zijn zoons joyride en ging direct akkoord met de taakstraf. Een volgende keer zal de jongen er niet zonder bekeuring van af komen, laat de politie weten.

„Wij hebben in ieder geval weer blinkend schone auto’s”, schreef het Haagse politiebureau.

De reacties op sociale media zijn gemengd. Sommige mensen vinden de straf niet in verhouding staan, terwijl andere mensen het een prima alternatief vinden.

De Haagse PVV hoort bijvoorbeeld bij de eerste groep en wil opheldering van burgemeester Pauline Krikke, zo schrijven ze op hun website: „Wij vinden dat de door de agenten zelf verzonnen nepstraf niet in verhouding staat tot de ernstige overtreding.”

Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.