Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.

Een 87-jarige vrouw die geen Engels spreekt, werd door de politie getaserd nadat ze het keukenmes waarmee ze paardenbloemen aan het snijden was niet wilde laten vallen. De vrouw wandelt wel vaker door de wijk om bloemen te knippen die ze gebruikt in salades, vertelde een familielid aan Inside Edition.

Martha Al-Bishara spreekt Arabisch en is een Amerikaanse burger die tientallen jaren geleden immigreerde vanuit Syrië. “Ze is een goede christen”, die gekleed gaat in traditionele kledij uit het Midden-Oosten en een hoofddoek draagt.

“Ze is gewoon een typische, lieve oma”, vertelde Soloman Douhne, een familielid.

Het was een buurtbewoner die de politie belde met de melding dat er een bejaarde vrouw met een mes op hun eigendom liep en bloemen aan het knippen was.

Politieagent Josh Etheridge en twee andere politieagenten gingen meteen ter plaatse en richtten hun wapens op de vrouw. De bejaarde dame gaf geen gevolg aan de kreten van de politie om het mes te laten vallen en bleef naar de agenten wandelen.

Etheridge zei dat hij de vrouw ook probeerde te gebaren om het mes neer te leggen toen hij besefte dat ze hem niet verstond. Toen ze daar geen gevolg aan gaf, vuurde een andere agent zijn stroomstootwapen af en raakte haar in de borststreek en de buik.

“Ze viel en begon te schreeuwen”, vertelde Douhne die de bodycambeelden mocht bekijken. “Ze dacht dat ze neergeschoten was, ze had nog nooit een stroomstootwapen gezien. Ze dacht dat ze ging sterven.”

Ze werd overgebracht naar de gevangenis en aangeklaagd wegens inbraak en weerspannigheid. Ze werd twee uur opgesloten alvorens ze terug naar haar familie mocht. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en even later ontslagen.

Etheridge verdedigde zijn daden en die van de agenten.

“Er was geen woede, geen enkele kwaadaardige bedoeling”, vertelde hij. “Volgens mij was dit de laagste vorm van geweld die we konden gebruiken. En ik weet dat iedereen nu wel zal zeggen: “Een 87-jarige vrouw? Wat voor ’n bedreiging kan ze geweest zijn?’ Ze had wel nog een mes … Een 87-jarige vrouw met een mes heeft nog altijd wel de mogelijkheid om een agent te verwonden.”

Haar familie vindt dit onzin.

“Ik kan er niet bij. Ik ben bij de politie geweest”, zei Douhne. “Die dame had geen enkele kwade bedoeling. Ze was helemaal niet agressief. Hadden ze een beetje meer geduld getoond, zou dit nooit gebeurd zijn.”
[fblike]