Search
Close this search box.

Poedel wordt gered uit auto-ongeluk en loopt nu op 2 achterste pootjes nadat zijn voorste geamputeerd werden.

Het gaat er niet om waar je naartoe gaat, maar hoe je er geraakt. Vraag dat maar aan Cora Rose, een driejarige poedel die op haar achterste poten huppelt nadat ze vorige winter haar voorste pootjes verloor omwille van een auto-ongeluk.

“Het verlies van haar voorste pootjes heeft haar niet tegengehouden”, zei eigenaar Zach Skow (39). “Van al onze honden is Cora Rose het gelukkigst.”

Skow, die samen met zijn vrouw Heather de organisatie “Marley’s Mutts” leidt, redde Cora Rose van de euthanasie nadat haar schaambeen en pootjes door een ongeval verpletterd werden. Daarnaast had ze ook een infectie in haar botten.

De familie Skow betaalde 10.000 dollar voor een operatie om de twee voorste pootjes van Cora Rose te amputeren en zo haar leven te redden.

“Die soort infectie is voor honden als kanker”, zei Heather. “De pootjes moesten tijdens twee operaties geamputeerd worden omdat de tijd onder volledige verdoving anders te lang zou duren.” De hond moest even wennen aan haar nieuwe situatie en aanvankelijk bewoog ze zich aan de hand van een karretje. Maar nu springt Cora Rose als een kangoeroe, en lijkt zich niet bewust van het feit dat ze anders is.

Hoewel Skow de hond redde, wijt hij zijn eigen redding van de drank aan zijn vijf honden en andere donzige vrienden.

Door een verslaving was hij er slecht aan toe. In 2009 viel hij meer dan 20 kg af, zag zijn huid geel, gebruikte hij een katheter en had hij omwille van levercirrose een levertransplantatie nodig. “Ik fantaseerde over manieren om mezelf van het leven te beroven”, legde Zach uit. “Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel. Ik leek op een oude man.”

Hij herinnert zich dat hij op een dag aan het huilen was en dat zijn honden naar hem opkeken.

“Het deed me inzien dat ik nog altijd de leider van de roedel was. Ze konden de man binnenin me nog altijd zien”, zei hij.

Zach stortte zich helemaal op de verzorging van zijn honden, ging meerdere keren per dag met hen wandelen totdat hij gezond genoeg was dat hij niet langer een levertransplantatie nodig had.

Nu zegt Zach dat de honden hem redden en nu redt hij zelf honderden honden per jaar.

BEKIJK HET VIDEOVERSLAG HIERONDER EN DEEL DIT BIJZONDERE VERHAAL MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT. DIT VERHAAL ZULLEN ZE ZEKER WAARDEREN!