Search
Close this search box.

Pinguïn in Maastricht overlijdt nadat gewetenloze schoft chloortabletten in verblijf gooit.

Dinsdag overleed op een kinderboerderij in Maastricht een pinguïn. Het dier kwam wellicht om het leven nadat iemand chloortabletten in het water van het verblijf gegooid had. Een andere pinguïn werd zwaargewond.

Door de chloor veranderde het water van het verblijf maandag plotseling van kleur. Daarop werd de beslissing genomen om het water te verversen, maar het kwaad was al geschied. Twee van de drie vogels bleken de volgende dag ernstig ziek. Een van de dieren is ondertussen overleden en de andere wordt met sondevoeding in leven gehouden. De kans dat de pinguïn het overleeft, is naar verluidt klein. De symptomen zijn verbrandingsverschijnselen in de longen, de luchtpijp en de slokdarm.

Helaas zijn er geen camera’s aanwezig, dus bestaat er nog geen aanwijzing naar de dader. De dood van de pinguïn en het voorval werden wel gemeld aan de dierenpolitie.

Dit betekent meteen ook het einde van de pinguïns op de kinderboerderij. De derde pinguïn zal overgebracht worden naar een ander park of dierentuin.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de dader of daders snel gevat worden!
[fblike]