Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piet Paulusma blijft bij eerdere voorspelling: “Het wordt een zware en koude winter.”

We kunnen ons voorbereiden op een zware, koude winter met veel overlast. Dat meldt weerman Piet Paulusma in zijn definitie wintervoorspelling.

Piet Paulusma heeft zijn definitie wintervoorspelling bekend gemaakt. We kunnen ons voorbereiden op een gure, koude winter met veel ijzel sneeuw en vorst.

Eerder gaf Paulusma zijn voorlopige wintervoorspelling waar hij al waarschuwde voor de overlast en kou.

„Ik ga uit van een zware winter die over het geheel genomen te koud wordt, mogelijk meer dan een graad afwijking van normaal. Onder een zware winter versta ik niet alleen de kou, maar ook de overlast die vaak zal voorkomen.”, vertelde Paulusma vandaag aldus RTV Noord.

Echt winterweer met ijzel, sneeuw en vorst zal heersen. Daarnaast kunnen we stormweer en veel regen verwachten. Vanaf december doet het winterse weer zijn intrede, met zelfs kans op sneeuw.

Mocht het in januari gaan kwakkelen, zal februari het ruim compenseren met fikse winterkou. Alhoewel de maanden ook makkelijk kunnen wisselen van weerbeeld.

Voor schaatsliefhebbers is er goed nieuws:

„’We komen deze winter op schaatsen en voor een langere periode dan twee of drie dagen. En mogelijk ook meer dan een periode. Ik sluit niet uit dat wij deze winter plaatselijk wel eens in de buurt van de -20 graden gaan uitkomen als laagst gemeten temperatuur.”, vertelde Paulusma aldus RTV Noord.

Het ziet er naar uit dat we het behoorlijk fris krijgen deze winter. Zie je er naar uit en haal je de schaatsen al uit het vet of krijg je het al koud als je eraan moet denken?