Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peuter en baby worden alleen thuis achtergelaten terwijl ouders een avondje gaan stappen.

Terwijl ouders naar de bioscoop gaan, worden een peuter en haar babybroertje ’s avonds alleen thuis achtergelaten.

Operationeel Centrum Den Haag deelde gisteren een bizarre ervaring op Facebook.

https://www.facebook.com/OperationeelCentrumDH/photos/a.710257395825870/981534915364782/?type=3

Het is een drukke avond in de meldkamer als een 112 melding binnen komt. Nog voordat de medewerker is uitgesproken vraagt een kinderstemmetje: „Waar is mama?”

Meestal bellen kinderen 112 als ze met de telefoon aan het spelen zijn. Dat was hier absoluut niet het geval. Het meisje begint te huilen en zegt: „Ik weet niet waar mama is.” Op de achtergrond begint nog iemand te huilen.

De medewerker vraagt hoe het meisje heet en wie er op de achtergrond huilt. Aan haar stemmetje te horen is ze niet ouder dan 3 of 4 jaar. Het meisje vertelt dat ze Emma heet en het haar babybroertje is die huilt.

In dit geval kreeg de medewerker geen gegevens mee van het telefoontje, soms wordt het geregistreerde adres meegezonden als iemand van een vaste lijn belt.

De medewerker vraagt Emma of ze weet wat haar adres is. Het kleine meisje kan alleen maar zeggen dat ze in Rotterdam woont. Verder weet ze niets en is ze nog te jong om te lezen, zodat ze ook geen kentekens van geparkeerde auto’s kan doorgeven.

Gelukkig is de baby inmiddels stil en klets Emma ronduit over haar beer die zij in haar handen heeft. Een collega weet het nummer bij de 112 centrale na te trekken. Een woning in Rotterdam is eraan gekoppeld. Helaas blijken daar nieuwe bewoners te zitten, het gezin dat er woonde was recentelijk verhuisd.

Toevalligerwijs krijgt een collega een man uit Rotterdam aan de lijn die een klein meisje in een raamkozijn in een donker huis ziet staan. Hij had aangebeld, maar kreeg geen reactie. Direct werden er agenten naar het huis gestuurd.

„Ineens zegt Emma: ‘Ik zie een politieauto!’ De kleine meid in het raamkozijn is Emma.”, schrijft het Operationeel Centrum.

Gelukkig zijn Emma en haar broertje nu in goede handen. Het bleek dat de ouders van de kinderen naar een avondje naar de bioscoop zijn gegaan. De ouders vertelden dat de kinderen altijd door slapen en nooit voor een bepaalde tijd wakker worden. Omdat ze geen oppas konden krijgen, besloten ze de gok te wagen dat het wel goed zou komen…

Het Operationeel Centrum geeft aan dat de ouders een stevig gesprek hebben gehad met agenten op het bureau en daarnaast begeleiding zullen krijgen van Bureau Jeugdzorg.