Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peuter (2) met zeldzame aandoening gebaart voor het eerst ‘ik hou van jou’ aan mama.

Het magische moment waarop je kind voor het eerst ‘ik hou van jou’ zegt, is iets wat geen enkele ouder ooit vergeet. Maar voor de mama van deze prachtige peuter was het extra speciaal. PJ werd geboren met een zeldzame genetische aandoening waardoor zijn oren onderontwikkeld zijn. Daardoor is communiceren moeilijk.

Toen zijn moeder Crystal Kouri hem in de winkel voortduwde in een winkelkarretje, deed hij iets wat haar hart deed smelten. Nu deelde ze het bijzondere moment met de hele wereld.

PJ werd geboren met het Treacher Collins Syndroom dat de ontwikkeling van de botten en andere weefsels in het gezicht aantast. Dat brengt met zich dat de tweejarige gehoorproblemen heeft. Daarom leert hij gebarentaal.

Maar tijdens een recent bezoek aan de supermarkt verraste hij zijn moeder compleet door plotseling voor het eerst ‘ik hou van jou’ te gebaren.

Ondanks zijn jonge leeftijd kent PJ al 250 woordjes in verbale taal en gebarentaal. Maar dit was de eerste keer dat hij deze woordjes gebaarde. Crystal legde uit: “Zijn aandoening bracht met zich dat hij al vijf zware operaties moest ondergaan, waardoor hij nu min of meer normaal kan ademen, eten en groeien.”