Search
Close this search box.

Pestkoppen noemden haar ‘monster’ omwille van haar unieke looks – 20 jaar later neemt ze wraak

Pesten op school of op het werk is nooit aanvaardbaar en moet gestopt worden.

Maar voor de kleine Pooja was het pesten een dagelijks probleem, want ze werd geboren met rood haar, een lichte huid en groene ogen, iets wat uiterst ongewoon is in haar thuisland India.

Maar wie laatst lacht, best lacht, zei Pooja. En 20 jaar later, is ze een ware schoonheid.

Pooja Ganatra was een gezonde en gelukkige baby, die erg speels en nieuwsgierig was.

Maar er was een iets die haar zo verschillend van de anderen maakte. Pooja werd geboren met rood haar, sproeten, een lichte huid en groene ogen.

Gepest, maar kwam voor zichzelf op
Op school werd Pooja elke dag gepest omdat ze er niet uit zag zoals de anderen.

Zelfs Pooja zelf voelde dat ze anders was. Op school werd ze vaak uitgesloten door andere kinderen en kreeg beledigingen naar het hoofd geslingerd waardoor ze wenend naar huis liep.

Toen de jaren voorbij gingen, daalde Pooja’s zelfvertrouwen zienderogen. Ze voelde zich niet mooi. Maar op lange termijn zou ze de winnaar worden van haar leed.

Op een dag omschreef Pooja haar ervaring in een Facebookbericht, die werd gepubliceerd op “Humans of Bombay“. Ze bouwde de moed op om zichzelf te zijn, ongeacht wat anderen dachten, en ze besloot om haar thuisland te verlaten om de wereld te ontdekken.

“Ik hou van mezelf”
Pooja vertelt nu dat mensen haar prachtig noemden in andere plekken op de wereld.

“Traag maar zeker besefte ik dat er anders uit zien ook een geschenk kon zijn – niemand zou me vergeten,” schrijft Pooja op de Facebookpagina ‘Humans of Bombay‘ en vertelt:

“Ik ben trots en kom voor mezelf op en laat me niet kleineren door anderen. Nu ik van mezelf houd, kleed ik me altijd opperbest en haal ik mijn mooiste lach boven voor iedereen die me nastaart! Ik vraag me niet langer af of mensen me veroordelen op basis van mijn uiterlijk… Ik ben te druk bezig met mezelf graag te zien om me daar zorgen over te maken!”

Poja is een echte inspiratie voor ons allen. Deel aub dit artikel zodat we haar verhaal allemaal kunnen delen!
[fblike]