Zoek
Sluit dit zoekvak.

Patricia verdwijnt na het vieren van haar verjaardag, een jaar later krijgt vader een telefoontje waardoor hij gaat trillen

Er is niets ergers voor een ouder dan om hun kind in gevaar te zien. Vraag het maar aan de vader van Patricia Aguilar.

Patricia was een doodgewoon meisje dat uitkeek naar haar 18e verjaardag, de dag dat ze officieel volwassen zou worden. Maar haar familie had geen idee van de enorme eerste beslissing die ze als volwassene zou nemen. Een beslissing die haar leven voor altijd zou veranderen.

Dit is Patricia Patricia Aguilar op haar 18e verjaardag in januari 2017.

Een paar dagen later verdween ze. Haar verwoeste familie vulde hun woonplaats Elche, Spanje, met foto’s van Patricia.

De dag dat ze verdween, zag Patricia’s vader, Alberto, dat er geld ontbrak. En toen ze haar laatste gesproken bericht hoorden, waren ze helemaal in de war. In de boodschap zegt ze: “Het komt wel goed, we spreken over een paar uur”.

Gevonden in Peru
Twee dagen later ontving de familie een bericht van het telefoonbedrijf. Het bleek dat Patricia haar mobiele telefoon had geannuleerd en in plaats daarvan een Peruaans nummer had geactiveerd, vertelde de vader aan het Spaanse tv-station TVE.

Nu wisten ze dat Patricia in Peru was. Maar waarom reisde ze van Spanje naar Peru?

Ze gingen zorgvuldig door Patricia’s kamer en spullen heen en zochten wanhopig naar antwoorden. Al snel begonnen ze te vermoeden dat ze in contact was geweest met een sekte.

In haar aantekeningen van school vonden ze informatie over een vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Ze vonden ook esoterische gebeden, getranscribeerde hymnes en andere tonen die beweerden dat ze verbonden waren met een sekte. Een van de hymnes zei: “Vergeet je stad en je vaders huis”.

Vreemd bericht
“Het is heel, heel moeilijk te geloven, want dit is als een film,” vertelde de vader aan TVE.

Toen kregen ze op een dag een voicemail van Patricia, die zei: “Volg deze stappen. Wis de afbeeldingen. Ik zal je een adres geven om geld naartoe te sturen en dan ga ik naar de ambassade. ‘

Patricia wilde dat ze geld naar haar stuurden en dat ze alle foto’s van haar verwijderde. Als ze ermee instemden, zou ze naar de Spaanse ambassade in Lima gaan.

Na dit te hebben gehoord, kon Patricia’s tante, Fina, maar één ding zeggen. “Dit is Patricia niet. Iemand die haar niet kent, zou dit kunnen geloven, maar wij niet. Ze wordt gemanipuleerd. ‘

“We wachten haar met open armen op, we houden van haar en als ze thuiskomt, zullen we niet boos worden”, zegt haar tante.

Haar vader Alberto wilde maar één ding: ‘Ik wou dat ze wakker werd en terugkwam. Ik hou zoveel van haar, en zij weet het. ”

Twee weken later meldde de familie SOS Desparecidos, een organisatie die helpt vermiste personen te vinden, over de verdwijning van Patricia uit Spanje.

Gevonden via sociale media
Volgens criminoloog en expert over sekten José Manuel Moreno was Patricia met de sekte Gnosis vertrokken, een soort sekte die meestal op zoek is naar jonge mensen die erg actief zijn op sociale media. Leden creëren een nepprofiel met een afbeelding van een jongere en contacteren jong volwassenen door te praten over iets dat hem interesseert.

Nadat Patrica’s oom was overleden, raakte ze erg geïnteresseerd in esoterische onderwerpen, en hierdoor kwam ze in contact met de persoon die haar tot de sekte aantrok.

Experts beweren dat een persoon die zich aangetrokken voelt tot een sekte zich er niet van bewust is dat hij geen controle meer heeft over zijn eigen beslissingen. Dit was wat Patricia volgens de familie overkwam. Haar latere berichten aan haar familie zijn ontworpen door de sekte, volgens de familie en experts.

Na een jaar van intensief onderzoek is Alberto Aguilar er nu eindelijk in geslaagd zijn dochter te vinden.

Ze hebben ook andere meisjes en jongens gevonden die zijn vermist. En nu zijn de leiders van de sekte gearresteerd, volgens de organisatie die heeft geholpen om Patricia te vinden.

De familie heeft niet alleen hun geliefde Patricia teruggekregen – ze hebben ook een nieuw familielid … Patricia was zwanger geraakt en had een kind terwijl ze in de sekte was, volgens Antena 3.

We hopen dat Patricia zich beter voelt en in het reine komt met wat ze heeft meegemaakt. Laten we dit nu delen om alle ouders eraan te herinneren aandacht te besteden aan eventuele plotselinge veranderingen in het gedrag van hun kind.
[fblike]