Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasgehuwden schilderen hun huis – wanneer de buren de kleur zien stromen de doodsbedreigingen binnen

Het kan de vorm aannemen van een hoge omheining, een boom die de avondzon verduistert, of luide muziek in de nacht.

Burenruzies zijn overal – en ze hebben vaak de neiging te escaleren tot onevenredige niveaus.

De vraag is, welke prijs deze vete neemt.

Het begon allemaal toen de jonggehuwden Peter en Keely Kish Dubrova uit Harris County, Texas, besloten om hun huis een paar jaar geleden opnieuw te schilderen.

Een nogal ongevaarlijke actie, zou je kunnen denken, vooral wanneer het paar de goedkeuring had van hun plaatselijke Vereniging van Huiseigenaren.

Maar alles nam snel een dramatische wending.

Toen een makelaar op het internet een foto van zijn huis plaatste om feedback te vragen over de waarde van het onroerend goed, en of het aantrekkelijk was, kwamen er reacties binnen.

Honderden waren woedend dat het huis een heldere blauwgroene kleur had gekregen.

“Al die achterbakse Californiërs, wat doen ze hier, we willen ze ophangen,” vertelde Keely Kish aan het CBS-televisiestation KHOU.

De haat verspreidde zich naar Facebook, waar boze buren schreven dat het op een smurfhuis leek, het was vreselijk lelijk en dat niemand naast zo’n huis wilde wonen.

“Het is vreselijk en druist helemaal in tegen de statuten van de buurt en ik kan gewoon niet geloven dat het goedgekeurd is. Moeten neutrale tinten wit, beige, grijs en blauw zijn. DAT is niets neutraal, “vertelde buurman Stephenie Knight aan Daily Mail.

Mensen braken zelfs in bij het paar en fotografeerden het huis.

Verschillende buren dachten gewoon dat de hele zaak was geëscaleerd.

“Ik ben niet zo dol op de kleur van het huis, maar ik denk niet dat ze zo moeten worden gestraft”, vertelde de buurvrouw Theresa Nichols aan KHOU.

En het Dubrova-koppel? Ze antwoordden dat ze het huis absoluut opnieuw moesten schilderen – ze wachten gewoon op de regels om hen duidelijk te maken.

Ze waren echter geschrokken van de hatelijke “gastvrijheid” van hun nieuwe buren.

“Dit is ons leven. We leven het voor elkaar. We hebben hard gewerkt om zoiets te betalen en ik heb het gevoel dat mensen onze droom verpletteren, “vertelde Keely Kish aan KHOU.

Dit is het vreselijke: je zou je huis de kleur mogen geven die je zou willen – zonder een doodsbedreiging te krijgen!

Deel dit alsjeblieft als je het ermee eens bent dat buren aangepakt moeten worden voordat ze te ver gaan.