Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pas bevallen moeder dronk een halve fles wodka en viel vervolgens in slaap op haar baby die daarna stikte.

Een kersverse moeder stikte per ongeluk haar zeven weken oude baby toen ze op de bank in slaap was gevallen nadat ze een halve fles wodka had gedronken.

Uit de behandeling van de zaak voor de rechtbank bleek dat Stacey Atkinson (30) twee keer de toegelaten alcohollimiet in haar bloed had toen ze in slaap viel met de kleine Chloe in haar armen.

Toen ze wakker werd, was haar dochter bewusteloos en de moeder kon haar niet meer reanimeren. Ze probeerde de baby nog te reanimeren, totdat de eerste hulpverleners het overnamen.

De rechtbank in Liverpool nam kennis van de feiten die op 19 november 2016 plaatsvonden in Merseyside, Engeland.

De openbare aanklager zei: “Er werd een lege fles brandy aangetrokken, een half opgedronken wodka en cola, en in de koelkast stond een fles wodka waaruit een aanzienlijke hoeveelheid was gedronken.”

Een patholoog achterhaalde dat Chloe perfect gezond was en dat de doodsoorzaak verstikking was door “co-slapen” op een bank, wat uitermate gevaarlijk is.

Openbare aanklager Astbury legde uit: “De beklaagde was in slaap gevallen op de bank, rolde over Chloe, die onder haar gevangen kwam te zitten, wellicht met haar gezicht op een kussen van de bank.”

Atkinson, die geen eerdere veroordelingen heeft, pleitte schuldig aan verwaarlozing van een kind en werd gezien hoe ze huilde en beefde in de rechtbank. De advocaat van Atkinson zei dat de moeder “ongeacht de uitkomst van de rechtszaak haar eigen levenslange gevangenisstraf zou moeten uitzitten.”

De sociale dienst oordeelde dat Atkinson geen risico vormt voor haar andere kinderen, die onder haar hoede blijven.

De rechter oordeelde dat de maatschappij een gevangenisstraf verlangt voor mensen die hun kind verwaarlozen met tragische gevolgen, maar dat de straf opgeschort zou worden.

De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, met opschorting voor dezelfde periode en een jaar toezicht en een rehabilitatiecursus van 20 dagen.