Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paniek in verzorgingshuis moeder Mark Rutte

De bezorgde toon die premier Rutte tijdens de persconferenties over de coronacrisis aanslaat, blijkt op geen enkele manier gespeeld. Mark heeft hier alle reden toe, na dramatisch nieuws over zijn moeder.

Een veelgehoord verwijt aan het adres van politici is dat zij geen idee hebben welke problemen er nu écht spelen in de wereld buiten het Binnenhof. Maar in elk geval één politicus kan dat verwijt op dit moment niet worden gemaakt: onze premier Mark Rutte (53). De man die ons land door de huidige corona-crisis moet zien te loodsen, blijkt zelf namelijk ook de hete adem van het virus in zijn nek te voelen.

Klap in het gezicht

En wel vanwege de toestand van zijn moeder Hermina (96). Zij is een aantal jaar geleden naar een verzorgingshuis verhuisd, maar zou er dezer dagen alles voor overhebben om de klok terug te draaien. In het verzorgingshuis blijkt het coronavirus namelijk te hebben toegeslagen en inmiddels leeft de zorginstelling in een staat van beleg. Geen muisje komt het pand in het Haagse Benoordenhout nog in of uit: men is er panisch voor meer besmettingen.

Al weken verkeert Marks moeder in grote angst in het tehuis dat voor haar in deze dagen moet aanvoelen als een gevangenis. Op
16 april werden uit het niets drie coronabesmettingen geconstateerd binnen de woongemeenschap. Een klap in het gezicht van premier Rutte, die een dag later het Nederlandse volk weer moest toespreken.

Nachtmerrie

Want als er iemand is in Nederland die moeite heeft met het feit dat hij zijn moeder al bijna twee maanden niet heeft kunnen knuffelen, is het Mark Rutte wel. Niet alleen omdat onze premier een enorm gewoontedier is en helemaal uit zijn ritme raakt zonder het wekelijkse bezoek aan zijn moeder. Ook mist hij de warmte van Hermina en zou hij zijn grootste nachtmerrie zien uitkomen als haar iets overkwam terwijl hij helemaal niets voor haar zou kunnen betekenen. Overigens is niet duidelijk of moeder Rutte een van de bewoners van het verzorgingshuis is die zijn besmet. Op deze vraag kreeg Story, ondanks meerdere pogingen daartoe, geen antwoord van de premier.

Bron: Story Beeld: Youtube