Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oudste man ter wereld overleden op 112-jarige leeftijd.

Chetetsu Watanabe, de oudste man ter wereld, is op 112-jarige leeftijd overleden. Amper twee weken geleden kreeg hij nog het officieel Guinness World Record-certificaat. Watanabe werd de oudste man ter wereld nadat de Japanner Masazo Nonaka op 20 januari van vorig jaar overleed op 113-jarige leeftijd.

Watanabe zag het levenslicht op 5 maart 1907. Hij studeerde af aan een landbouwschool en verhuisde later naar Taiwan, waar hij 18 jaar in een suikerfabriek aan de slag was. De man diende tijdens WO II in het Japanse leger en keerde later terug naar Japan. De man was tot zijn pensioen werkzaam als ambtenaar.

De laatste jaren van zijn leven bracht Watanabe door in een verzorgingstehuis in Niigata. De man deed tot vorige zomer nog elke dag wiskunde- en sportoefeningen om zijn lichaam en geest scherp te houden. Volgens de man is het geheim voor een lang leven: altijd een glimlach op je gezicht hebben en je niet ergeren.

Watanabe laat een grote familie achter: vijf kinderen, twaalf kleinkinderen, zestien achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind.

De oudste vrouw ter wereld woont eveneens in Japan. Het gaat om Kane Tanaka die in januari 117 kaarsjes mocht uitblazen.