Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ouders klagen dat ze schoolmateriaal moeten kopen – bekijk de reactie van de leraar dat het internet doet koken

Leland Michael is een leraar die in een school werkt in de Amerikaanse staat Iowa.

Op een dag tijdens het winkelen in Walmart, wandelde hij voorbij het rek met schoolbenodigdheden en botste op ouders die hem herkenden van op school. Ze waren schoolbenodigdheden aan het kopen voor hun kinderen en vroegen de leraar of het echt nodig was dat ze zoveel dingen kochten.

Ze hadden een kleine discussie en Leland ging verder met z’n dag. Toen hij wat geld ging afhalen in de bank, ontmoette hij een andere ouder die eveneens het een en ander wou bespreken met de leerkracht.

Die discussie leed tot een besef bij de leerkracht, die besloot om zijn mening te delen op Facebook. En ik ben blij dat hij dit deed!

Ik voelde me nogal afgemat deze ochtend toen twee verschillende ouders me tegenhielden in de supermarkt bij de schoolbenodigdheden-sectie. Ze klaagden over het feit dat ze zoveel spullen moesten kopen voor hun kinderen dit jaar.

“Dit is belachelijk. Ik weet niet hoe deze leerkrachten denken dat we al deze spullen moeten kopen.”

“Tijdens hun beklag leken ze er zich niet bewust van dat mijn winkelkar gevuld was met een enorme hoeveelheid van dezelfde spullen die zij kochten. Dat was een duidelijke indicatie dat ik ook zo een van die gierige leerkrachten moest zijn waar ze over aan het klagen waren,” schreef hij op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2727145895835&set=a.1361493035367.2029335.1172790730&type=3

“Toen ik aan de kassa stond, gebeurde er plots iets anders. Ik zag dat de man voor me aan de kassa een heleboel schoolbenodigdheden aan het kopen was voor zijn dochter. Toen hij de winkel verliet, vroeg hij me, “Jij bent een leraar, nietwaar? Ik wil je gewoon bedanken voor alles wat je doet. Ik zie dat je winkelkar vol schoolspullen ligt, en ik wil je gewoon wat helpen waar ik kan.”

“Hij gaf me een waardebon van 25 dollar, schudde me de hand en wandelde weg met zijn dochtertje die naar me wuifde.

Hoewel ik bijzonder ontroerd was door de gulheid van de man, was hetgeen wat me het meeste bijgebleven as, het verschil in de benadering van deze man en zijn dochter ten opzichte van de ouders die eerder bij me kwamen klagen.”

“De kinderen die hun ouders hadden horen klagen hoorden deze boodschap van een ouder: ‘School is niet belangrijk genoeg om er geld aan te spenderen, leraars zijn niet te vertrouwen en oordelen slecht, en om te kunnen leren zou je niet hoeven te betalen.”

“Het kind wiens vader me de cadeaubon gaf hoorde dan weer dit: ‘School is belangrijk genoeg dat we het met succes willen doorlopen, leraars moeten gewaardeerd en gerespecteerd worden en leren vereist dat we alles geven wat we in ons hebben.”

“Als je krap bij kas zit en je het moeilijk vindt om schoolbenodigdheden te kopen voor je kind, dan begrijp ik dat. Geen zorgen: je kind zal hoogstwaarschijnlijk een leraar en school hebben die ervoor zal zorgen dat je de benodigdheden hebt die je nodig hebt om succesvol te zijn. Als ouder moet je echter de juiste boodschap bezorgen aan je kind.”

“De man die me deze geschenkbon gaf, maakte niet alleen mijn dag goed, ik weet ook dat zijn dochter het klaslokaal binnen kan gaan met een totaal ander perspectief over haar leraar en opleiding en dat is zeer sterk!”

Ik vind dat deze leraar een onwaarschijnlijk belangrijk punt aanhaalt! Als ouders hun kinderen tonen dat school belangrijk is, dan zouden kinderen misschien meer aandacht spenderen aan op te letten op school!

Het bericht van deze leraar werd intussen al meer dan 400.000 keer gedeeld op Facebook en ik begrijp alvast waarom! Laten we dit bericht delen om meer ouders te wijzen op het feit dat school cruciaal is!
[fblike]