Search
Close this search box.

Oudere vrouw word gedwongen door directeur van luchtvaartmaatschappij om plaats te verlaten.

Een oudere vrouw werd door de directeur van de luchtvaartmaatschappij gevraagd om onmiddellijk haar plaats te verlaten en in zijn stoel plaats te nemen.

Respect tonen voor ouderen is iets wat veel gepredikt word, maar niet altijd vanzelfsprekend is. In veel gevallen worden onze ouderen niet behandeld zoals ze verdienen.

In dit specifieke geval zal een oudere vrouw het respect en de aandacht verdienen waar zij recht op heeft.

Rebecca Kuchar Krutz zat in het vliegtuig en postte op Facebook over het bijzondere voorval. Ze schrijft dat ze op een vlucht van United Airlines zat toen ze plotseling de algemeen directeur, Oscar Munoz, van de luchtvaartmaatschappij zag.

Oscar zat achter in het vliegtuig en sprak daarvoor met een oudere vrouw. Rebecca schreef het volgende hierover:

„Ik ben een trouwe klant van Delta Airlines (een concurrent, red.) Maar vanavond zat ik op een vlucht met de algemeen directeur van United. Ik was een beetje verbaasd toen ik hem een stukje verderop in de economyclass zag gaan zitten. Voor me zat een oudere dame. Ze leek in de tachtig te zijn (misschien zelfs begin negentig). Haar gezondheid leek niet al te best te zijn en ze had een beetje moeite met praten. Voor het boarden had ik Oscar door een groep mensen zien lopen om naar haar toe te gaan en met haar te praten.”

Dit was iets wat Rebecca aangenaam verraste. Ze vond het heel leuk van Oscar om een praatje te maken met de oudere dame, terwijl er letterlijk een grote groep mensen probeerde met hem te praten. Maar de grootste verrassing kwam kort daarna, toen de directeur erop aandrong dat de vrouw zijn plaats in eerste klas zou innemen en hij op haar plaats zou gaan zitten.

„Dit, dames en heren, is zoals het zou moeten zijn. Behandel onze ouderen met de liefde en respect dat ze verdienen. Ik zou heel goed vanaf nu levenslange klant van United Airlines kunnen worden, nadat ik dit onbaatzuchtige gebaar zag van een man die waarschijnlijk een privé vliegtuig heeft, en toch bescheiden genoeg was om zijn plaats te geven aan een oudere dame die hij nooit eerder had ontmoet, omdat hij dacht dat ze daar comfortabeler zou zijn.”

Na de landing overhoorde Rebecca de vrouw aan de man naast haar vertellen dat het heel lang geleden was dat ze had gevlogen. Ze was erg nerveus in het begin en kon niet geloven hoe aardig Oscar was geweest om zijn plaats aan haar te geven. Ze was zo dankbaar.

Het was een ongelooflijk aardig gebaar van Oscar. De oudere vrouw voelde zich ontzettend gewaardeerd en dat is precies de manier waarop we allemaal onze ouderen zouden moeten behandelen. Met zorg en respect.