Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oren en ogen van trouwe hond afgesmolten nadat hij door wrede eigenaar in brand werd gestoken.

Waarschuwing: Dit artikel bevat inhoud die op sommige lezers schokkend zou kunnen overkomen. Deze reportage wordt gebracht om mensen bewust te maken van wreedheden begaan tegen dieren, in de hoop dat overheden dit soort praktijken hard aanpakken.

Een hond, die omschreven werd als liefdevol en beschermend, overleed toen zijn ogen en oren afsmolten nadat het dier door zijn wrede eigenaar in brand werd gestoken.

Kato, de zwart-witte pitbull, werd door zijn eigenaar Devonte Sirwet overgoten met aanstekervloeistof nadat hij in het huis van zijn moeder in Salinas, California, was binnengeslopen en de hond gestolen had.

Sirwet (22), die veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van zes jaar en acht maanden, stak Kato in brand in de buurt van een kanaal waar hij het dier sloeg en schopte. De hond werd omschreven als erg trouw aan de man die hem uiteindelijk zou doden.

Nadat hij de hond in brand had gestoken, wandelde Sirwet gewoon weg. De pijnkreten van Kato werden opgemerkt door ooggetuigen die meteen de hulpdiensten belden.

De politieagenten die ter plaatse arriveerden, troffen de hond aan met een verbrande vacht en huid en zijn halsband in zijn nek gesmolten.

Kato zou nog een uur lang overleven, zij het in ondraaglijke pijn en huilend, alvorens de dierenarts de beslissing nam om hem uit zijn lijden te verlossen.

Sirwet, wiens straf maandag werd uitgesproken, werd beschuldigd van “wellicht de ergste dierenmishandeling ooit in Monterey County.”