Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oproer na beslissing over het veilen van een zeldzame witte leeuw, die opgejaagd zou worden door trofee jagers.

Een zeldzame witte leeuw zal waarschijnlijk worden geveild om vervolgens te worden neergeschoten door trofeejagers. Het majestueuze dier genaamd Mufasa werd drie jaar geleden opgevangen in een rehabilitatie centrum voor wilde dieren, samen met een andere baby leeuw genaamd Soraya.

Destijds was Mufasa ook zelf nog een welp. Inmiddels zijn Mufasa en Soraya onafscheidbaar van elkaar. Dierenliefhebbers zien graag dat de leeuw wordt verhuisd naar een reservaat waar hij rustig kan leven. Autoriteiten in Zuid-Afrika hebben echter aangekondigd dat de leeuw zal worden verkocht op een veiling, schrijft de Engelse nieuwsite Mirror.

Door de onvruchtbaarheid van de leeuw, zullen hoogstwaarschijnlijk alleen jagers of exportanten van illegale dierenproducten geïnteresseerd zijn in Mufsa. De kans is groot dat hij wordt gekocht door een bedrijf dat jachttripjes organiseert, waarna de leeuw zal worden neergeschoten.

Er zijn over de hele wereld slechts driehonderd witte leeuwen zoals Mufasa. Van die driehonderd leeuwen leven er maar slechts dertien in het wild, nadat er recent veel illegale jacht op witte leeuwen heeft plaatsgevonden.

Een petitie volgde met de roep om de beslissing om de leeuw te verkopen, in te trekken. De desbetreffende petitie is al meer dan tweehonderd duizend keer ondertekend. Honderdduizenden dierenliefhebbers en dieren rechten activisten zijn erg boos om de stand van zaken. Zo tweette de Engelse komiek Ricky Gervais:

“De zielige sadist die geld betaald om dit dier neet te schieten moet zich schamen en de lafaard die het geld aanneemt ook. Beide waardeloos.”

Natuurbehoud ambtenaren weigerde toestemming te geven om Mufasa en Soraya te verhuizen naar een reservaat, dat aanbood om gratis voor de twee te zorgen de rest van hun leven.

In plaats daarvan werd er telefonisch contact opgenomen het centrum, waar de twee leeuwen nu verblijven, en werd verteld dat Mufada verkocht zal worden om geld in te zamelen voor de afdeling.

Als dat gebeurd, is er eigenlijk maar één uitkomst. Mufasa zal worden vermoord en Soraya zal getraumatiseerd achter blijven. Het centrum Wild for Life, waar de leeuwen nu al drie jaar verblijven is zijn best aan het doen om geld in te zamelen om de beslissing in de rechtszaal aan te vechten.

Laten we hopen dat het goed gaat aflopen met Mufasa. Je kan zelf de petitie tekenen en/of dit artikel delen met je vrienden en familie op Facebook, als je vindt dat dit echt niet kan!