Search
Close this search box.

Opa John poseert met kleinzonen – dan slaat de dokter alarm om een detail op de foto

Toen de 30-jarige Sarah Frei een foto nam van haar opa 91-jarige John Rzeppa en zijn twee overgrootkinderen tijdens Thanksgiving, vond ze dat de foto te schattig was om niet te delen.

Maar door het plaatje te posten, had ze geen idee dat wat ze deed zijn leven zou redden, volgens People.

De familie was samen aan het genieten van Thanksgiving in haar huis in Detroit. Sarah zag een mooi moment toen haar opa John, uit Michigan, haar twee babyjongens vasthield en ze maakte een foto om de vreugde te delen.

Sarah plaatste de foto op Instagram en een van haar volgers, Dr. Jennifer Mancuso, zag het beeld en er gingen onmiddellijk alarmbellen rinkelen.

Ze zag dat de grootvader van Sarah een groot merkteken op het voorhoofd had. Jennifer, die samen met Sarah naar de middelbare school was gegaan en nu een dermatoloog was in Detroit, vond dat het merk verdacht leek en keek naar wat oudere foto’s van Sarah’s grootvader. Toen merkte ze dat het merk in de loop van de tijd was gegroeid.

https://www.facebook.com/today/posts/10156356317936350

Ze vermoedde dat het merkteken een kwaadaardig melanoom kon zijn.

“Ik was op een ochtend door Instagram aan het scrollen en ik zag deze foto van Sarah’s opa en ik heb eerder foto’s van hem gezien, maar hij had een heel duidelijk melanoom op zijn voorhoofd. Ik denk dat iemand het zou herkennen met elke vorm van training. Ik keek terug op een paar oudere foto’s en het was duidelijk dat het groeide. “Zei Dr Mancuso tegen TODAY.

Ze verstuurde onmiddellijk een bericht aan haar oude schoolvriend. Sarah was bezorgd toen ze het bericht ontving en ze bracht haar moeder, Linda Renema, op de hoogte. Ze wisten natuurlijk van het merk, maar er werd gezegd dat het niets was om zich zorgen over te maken.

“Toen we het een paar jaar geleden controleerden en er een biopsie van maakten, zeiden ze dat het slechts een leeftijdsvlek was, om je daar geen zorgen over te maken. Ze hebben het met droog ijs verwijderd en het was bijna verdwenen en begon toen geleidelijk weer terug te komen, “vertelde Sarah VANDAAG.

Het bericht van haar vriend overtuigde de familie om de grootvader van Sarah naar de artsen te brengen en het werd bevestigd dat de vlek huidkanker was.

Haar 91-jarige grootvader was een echte vechter die al niet minder dan twee hartaanvallen en prostaatkanker had overleefd.

Omdat de huidkanker op tijd werd ontdekt, hebben de artsen het verwijderd. Hij keerde later terug voor een huidtransplantatie en werd op tijd genezen voor de bruiloft van zijn kleindochter.

Nu is het gezin dankbaar voor sociale media – die hun geliefde grootvader hebben gered.

“Mijn moeder en ik hebben er een paar keer over gesproken … Het is verbazingwekkend hoe sociale media dit heeft veroorzaakt”, zei Sarah.

Deel alsjeblieft om al je Facebook-vrienden te laten zien dat ze levens kunnen redden door alleen maar naar een foto te kijken!
[fblike]