Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op 27 juli zal je de langste eclips van de eeuw zien EN een bloedmaan

Zomer betekent niet alleen zon, bloemen en vanille ijs…

Nee, zomer betekent ook dat de nachthemel iets fenomenaal zal onthullen later deze maand.

Als je bij de langste totale eclips van de eeuw wilt aanwezig zijn, houd dan je ogen open richting hemel tijdens de avond op 27 juli.

De afgelopen jaren heeft de hemel ons enkele fantastische spektakels prijsgegeven. De mensen onder jullie die goed hebben opgelet zullen een reeks spectaculaire maan – en zoneclipsen hebben waargenomen, evenals een of twee bloedmanen.

Welnu, in juli 2018 (ja, later deze maand!), kan je opnieuw zo’n spektakel waarnemen.

Want op 27 juli zal de volgende maaneclips plaatsvinden. Dit betekent dat de maan voorbij de schaduw van de aarde zal passeren. Op dat moment zal er een roodachtige waas zijn. Vandaar de naam, “bloedmaan”.

Langste maaneclips van de eeuw
Volgens Business Insider, zal deze bepaalde eclips zo lang duren omwille van het feit dat de maan direct in het donkerste deel van de Aarde haar schaduw zal passeren. Dat stuk van de Aarde wordt de ‘umbra’ genoemd, en de maan zal als gevolg de bekende roodachtige schijn hebben.

Het hele natuurfenomeen zou zo’n uur en 43 minuten duren. De langste totale eclips van de vorige eeuw (1901 tot 2000) vond plaats op 16 juli 2000 en duurde een uur en 47 minuten.

Zaken om rekening mee te houden
Het fenomeen zal enkel zichtbaar zijn voor mensen op het oostelijk halfrond, waaronder Europa, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

En alsof het waarnemen van een bloedmaan nog niet genoeg is, hebben astronomen ontdekt dat er nog meer spannende dingen aankomen.

Want, op dezelfde dag, zal de planeet Mars zichtbaar zijn met het oog. Slechts enkele dagen na 27 juli, op 31 juli, zal Mars “slechts” 57 miljoen km verwijderd zijn van planeet Aarde. Het dichtst sinds 15 jaar!

Zal jij je ogen openhouden en naar de hemel staren op de avond van 27 juli? Misschien moet je samenkomen met vrienden om het samen te zien!

Klik op DEEL om deze boodschap zoveel mogelijk te verspreiden. Help ons om de wereld de kans te geven om te genieten van de melkweg te genieten!
[fblike]