Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook André Hazes vreest meedogenloze roof-terreur

De vaderlandse showbizz en society zijn gegijzeld door doodsangst voor de terreur en pogingen daartoe waaraan een aantal BN’ers tot dusver is blootgesteld. Na een laffe poging tot roof bij René van der Gijp vorige week, rijst de vraag of bekendheden hun rijkdommen zo openlijk moeten laten zien zoals dat nu vaak gebeurt…

Vorige week maandag, Koningsdag, stond René van der Gijp na de live uitzending van Veronica Inside een angstaanjagende ervaring te wachten: de sympathieke voetbalanalist werd het slachtoffer van een beoogde roofoverval, waarbij de ruit van zijn auto werd ingeslagen. Gelukkig wist René door gas te geven en hard weg te rijden aan deze gruwelijke situatie te ontkomen, al zat de schrik er nadien goed in.

Voorwerk

Het is de zoveelste overval, of poging daartoe, waarbij een BN’er betrokken is. Al maandenlang houdt angst de vaderlandse showbizz en society in zijn greep: veel BN’ers, vooral die van wie bekend is dat ze vermogend zijn, vrezen doodsbang het volgende slachtoffer te worden van de meedogenloze, landelijk opererende Rolex-roofbende en aanverwante criminelen. Naar verluidt doen zogeheten spotters het voorwerk bij dit soort straat-roven. In cafés en restaurants zoeken ze hun slachtoffers met dure horloges uit.

Tegen hoofd geschopt

Op tv en in glamourbladen zijn BN’ers vaak te zien met hun rijkdommen. De vraag is inmiddels voor de hand liggend of dat wel zo verstandig is. Dieven en rovers houden het allemaal slinks in de gaten en kunnen een inschatting maken hoe makkelijk het is om in dat vermogende circuit succesvol slachtoffers te maken. Djarno Hofland, neef en rechterhand van André Hazes, overkwam dat. Hij is volgens berichten een tijdje terug overvallen en zwaar mishandeld en daarbij beroofd van het gouden horloge dat hij voor zijn verjaardag van André kreeg, hetgeen voor alle tv-kijkers te zien was in de soap Ik haal alles uit het leven.

Ook André zelf maakt van al zijn goudgekleurde bezittingen in de publiciteit geen geheim, maar heeft na de overval op Djarno, die daarbij zelfs tegen zijn hoofd geschopt werd, momenten van angst gehad en heeft zich daarom voorgenomen om voortaan wat minder prominent te koop te lopen met zijn horloges en juwelen. Djarno wilde als enige commentaar geven dat in het belang van het politieonderzoek hem geadviseerd werd er niets over te zeggen.

Bron: Story Beeld: Youtube