Search
Close this search box.

Onthuld: In België werden twee terminaal zieke kinderen van 9 en 11 jaar oud geëuthanaseerd.

Twee kinderen met kanker van 9 en 11 jaar oud kregen in België een dodelijke injectie om hen te euthanaseren. België is het enige land ter wereld waar personen ongeacht hun leeftijd kunnen kiezen om hun leven te beëindigen. De Belgische wet schrijft voor dat kinderen een terminale ziekte moeten hebben en ondraaglijk lijden.

Het is uiteraard wel nodig dat ze voldoende onderscheidingsvermogen hebben om de beslissing te nemen en toestemming van de ouders.

Voorstanders van de wet vinden dat het wreed is om een kind tegen zijn of haar wil te laten lijden. Tegenstanders vinden dat kinderen te jong zijn om de beslissing te nemen om te sterven.

Een verslag van 17 juli bracht aan het licht dat er tussen 1 januari 2016 en 31 december 207 drie kinderen waren onder de duizenden personen die stierven onder de euthanasieregeling in België. Het verslag bevatte niet de leeftijd van de kinderen, maar een Belgische hooggeplaatste bron onthulde deze details aan de Washington Post. Het derde kind was 17 jaar oud.

De namen van de kinderen werden niet vrijgegeven, maar naar verluidt zouden ze kanker gehad hebben.

Euthanasie werd in België gelegaliseerd in 2003 – een jaar na Nederland waar de minimumleeftijd 12 jaar bedraagt.

Wat vind jij van de euthanasie van deze jonge kinderen? Ben jij voor- of tegenstander? Laat je mening horen in de reacties en verspreid het debat door dit bericht te DELEN met je vrienden!
[fblike]