Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ongelooflijke foto toont aan dat de Tijgerpopulatie eindelijk weer aan het groeien is

Een hartverwarmende foto is online gedeeld waaruit blijkt dat het aantal in het wild levende tijgers in India toeneemt, na jaren van achteruitgang.

De openhartige kiek toont een volwassen tijger en haar vijf welpen die langs een pad in Dudhwa National Park lopen.

Het werd gedeeld op sociale media door Parveen Kaswan, een natuurbeschermer die werkt voor de Indian Forest Service.

Het bijschrift luidde: “Dit is een magisch plaatje. Tel de #koppen met #tijgerin. Ik weet om een ​​reden hoe weinig mensen opgetogen zullen zijn nadat ze dit hebben gezien. Inspanningen helpen deze soort terug te stuiteren van de rand van uitsterven. PC Siddharth Singh Magische Terai. ”

https://twitter.com/ParveenKaswan/status/1214048610150600705

Hij voegde later toe: “De fotograaf dankt alles. Dit is precies het doel van conservatiefotografie, en biedt de juiste boodschap aan de massa.”

Sinds de foto is gedeeld, heeft deze meer dan 15.000 likes en 3.000 retweets ontvangen.

In een reactie op de post zei een persoon: “Ik hoop dat ze allemaal tot hun oude leeftijd leven … Ik hoop dat het bos sterk voor hen staat. Ik hoop dat het menselijk ras de aarde een kans geeft.”

“Mooi !! Zo blij om dit majestueuze wezen te zien gedijen en bloeien”, schreef een tweede gebruiker.

Terwijl een ander eraan toevoegde: “Wat een prachtige foto! Hoe kan een dwaas denken aan het doden van deze prachtige dieren?”

Volgens een tijgertelling van de Indiase regering is de tijgerpopulatie van het land de afgelopen vier jaar met 33 procent gestegen, met 3.159 in het wild levende – vanaf 2018.

Met tegenwoordig slechts 3.900 tijgers die in het wild leven, worden ze nog steeds vermeld als een bedreigde diersoort.

Wat betreft de wereld van tijgers zegt het Wereld Natuur Fonds (WWF): “Na een eeuw van achteruitgang beginnen de totale aantallen wilde tijgers omhoog te tikken. Gebaseerd op de best beschikbare informatie, zijn de tijgerpopulaties stabiel of groeiend in India, Nepal , Bhutan, Rusland en China.

“Er blijven naar schatting 3.900 tijgers in het wild, maar er is veel meer werk nodig om deze soort te beschermen als we de toekomst in het wild willen veiligstellen. In sommige gebieden, waaronder een groot deel van Zuidoost-Azië, zijn de tijgers nog steeds in crisis en nemen ze af. .”
(Bron: LADbible)