Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoekers bevestigen: “Oppassen op je kleinkinderen verlengt je levensjaren”.

“Kleinkinderen zijn een geschenk van God”, en we zijn het er mee eens dat het een geweldige ervaring is om een ​​grootouder te zijn.

De eerste keer dat mijn dochter me vertelde dat zij en haar man zwanger waren, was ik zo blij dat ik niet kon wachten – de zorg voor die kleine jongen was alsof ik mezelf zag opgroeien.

Je liefde voor je kinderen en kleinkinderen komt vanzelf. Het is leuk om een ​​deel van hun dagelijks leven te zijn, zelfs op hoge leeftijd – en zolang ik hun tempo kan bijhouden, zal ik altijd staan ​​om op mijn kleinkinderen te oppassen als het even kan.

Nu is er een interessant onderzoek voor alle grootouders die er zijn. Een rapport van Evolution and Human Behavior, dat gegevens heeft overgenomen van de Berlin Aging Study, beweert dat babysitten leidt tot een langer leven.

Babysitten kan je levensduur verlengen
De enquête werd uitgevoerd onder 500 mensen ouder dan 70 jaar. Degenen die routinematig voor een kind zorgden, hadden een lager sterfterisico over een periode van 20 jaar in vergelijking met degenen die dat niet deden. Met andere woorden, zorg voor kinderen kan je levensduur verlengen!

Er moet echter worden vermeld dat niemand die vast voor een kind zorgde aan de studie meedeed – de studie had alleen betrekking op mensen die regelmatig babysitten.

“Er is een verband tussen het zorgen voor iemand en het verminderen van onze algehele stressniveaus,” zei Dr. Ronan Factora bij de wereldberoemde Cleveland Clinic, volgens Shareably.

Hij benadrukt ook dat andere factoren, zoals sociale contacten met vrienden en fysiek actief blijven, nog belangrijker zijn in het bereiken van een lang en gelukkig leven naarmate we ouder worden.

Geluk geneest het lichaam
Ook al werk je misschien niet meer, verantwoordelijkheid is belangrijk en het gevoel dat we nodig zijn, maakt ons blij, benadrukt Ronan Factora. Oppassen is een geweldige manier om die gevoelens te behouden.

Het verbaast me niet! Als ik bij mijn kleinkinderen ben, voel ik me jonger, warmer en gelukkiger. Ik geloof dat velen van jullie hetzelfde gevoel kennen!

Maar zeker, het is een geweldig stukje informatie! Deel zodat meer grootouders het weten!