Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoek toont: rode wijn en chocolade vermindert de kans op rimpels

Houd je van donkere chocolade? Hou je van rode wijn? Als het antwoord op beide vragen ja is dan ga je blij worden van de ontdekking van dit onderzoek!

Een nieuwe studie toont namelijk aan de beide zaken een verjongend effect op de huid hebben, en rimpels tegengaan.

¨Toen ik deze cellen zichzelf zag verjongen kon ik het niet geloven. Dit waren oude cellen die op jonge cellen leken. Het was als magie,¨ zegt onderzoeker Eva Latorre.


Samen met een team aan onderzoekers in Engeland bestudeerde Eva Latorre de effecten van wijn en donkere chocolade op de lichaamscellen. In het experiment gebruikten onderzoekers rode wijn, donkere chocoladen, rode bessen en blauwe bessen.

Die bevatten namelijk allemaal chemicaliën die bekend staan als antioxidanten.

Verjongd in slechts een paar uur

Toen ze de cellen behandelden met de chemische stoffen, zagen de onderzoekers dat de cellen waren verjongd in slechts een paar uur na de behandeling, iets wat Eva Latorre beschrijft als ´magisch´.

Nieuwe manier om verouderen tegen te gaan

Onderzoekers hopen dat hun ontdekking kan worden gebruikt om het verouderingsproces van het lichaam tegen te gaan, door deze functies te resetten.

¨Dit is een eerste stap in het proberen mensen even lang te laten leven, maar met een voortdurende gezondheid,¨ zei onderzoeksleider Lorna Harries in een interview met de universiteit van Exeter.

Ik denk dat er ergere manieren zijn om rimpels tegen te gaan dan chocolade eten en rode wijn drinken.

Ik ben best blij met de uitkomst van dit onderzoek! Deel als je iemand kent die dit goede nieuws ook wel kan gebruiken!
[fblike]