Search
Close this search box.

Onderzoek toont aan: waarom zou je jezelf elke dag zou moeten trakteren op een ijsje

De zomer is in volle gang en voor de meesten van ons betekent dat warmte, hitte en meer warmte.

Ja, de zon is een schitterende boost voor onze dagen, maar laten we eerlijk zijn, we moeten allemaal afkoelen. Persoonlijk vind ik het leuk om in dit opzicht twee vliegen in één klap te slaan en in de zomer eenmaal per dag ijs te gaan halen. Ik heb vaak gedacht dat het misschien niet de gezondste manier is om wat verkoeling te krijgen … dat was tot voor kort. Nu lijkt het erop dat het eten van één ijsje per dag echt goed is voor je gezondheid.

Hier zijn 5 redenen waarom je elke dag een ijsje zou moeten eten.

1. Voeding
Zeker, een ijsje verschijnt niet snel op een zichzelf respecterend voedingsplan, maar als je kiest voor ijs met basisingrediënten, kun je echt veel belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Calcium is bijvoorbeeld goed voor het skelet, kalium is goed voor lage bloeddruk en B-vitaminen zijn belangrijk voor de celgroei.

2. Kan helpen met gewicht
Een studie gepubliceerd in de American of Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat vrouwen die dagelijks een deel van de melkproducten met natuurlijk vetgehalte aten, zoals een ijsje, minder aankwamen dan degenen die dat niet deden. Natuurlijk, net als bij alle dingen, is het belangrijk om hier niet in door te slaan: je zou niet elke dag liters ijs moeten consumeren, maar er eerder van moeten genieten als een traktatie.

3. IJs voor het ontbijt verbetert de concentratie
Ja, het klinkt raar, maar onderzoekers in Japan zeggen dat ijs ’s morgens helemaal niet zo gek is. Een studie gepubliceerd aan de Universiteit van Kyorin bewees dat mensen die ’s morgens ijs aten beter in staat waren om informatie vast te leggen en deze sneller te onthouden dan hun niet-roomijsetende tegenhangers. Eén theorie is dat de kou de alertheid van de hersenen verhoogt.

Dat gezegd hebbende, testte dezelfde studie de effecten van het drinken van ijskoud water in de ochtend, maar kreeg niet hetzelfde resultaat.

4. Kan je seksleven verbeteren
Omdat ijs rijk is aan zowel calcium als fosfor – twee eigenschappen die energieniveaus opbouwen – kan ijs je seksleven zelfs verbeteren. Een onderzoek bij Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation liet zien dat sommige mannen opgewonden worden over vanille. Het zou best kunnen dat als je man een bolletje vanille-ijs krijgt, hem in de stemming brengt.

5. Verhoogde vruchtbaarheid
Je leest dat goed. Dames, ijs kan je kansen om zwanger te worden vergroten. Meer dan 18.000 vrouwen in de leeftijd van 24-42 jaar maakten deel uit van een studie aan de universiteit van Harvard. Vrouwen die één of twee keer per week ijs met een hoog vetgehalte aten liepen een 38 procent minder risico op onvruchtbaarheid, vergeleken met vrouwen die helemaal geen ijs aten.

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat van ijs met mate wordt genoten en niet wordt geconsumeerd als voedingssupplement. Het geeft me echter een heel stuk beter gevoel om één ijsje per dag te pakken. Deel met al je vrienden die ook van ijs houden!
[fblike]