Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoek toont aan dat van veel koffie drinken je langer leeft

Wil je langer leven? Drink veel koffie!

Dat is de bewering die Spaanse onderzoekers doen in een nieuw onderzoek.

De onderzoekers hebben de gezondheid en sterfte van bijna 20.000 mensen geanalyseerd in een onderzoeksproject dat sinds 1999 in Spanje plaatsvindt.

De resultaten werden gepresenteerd op het jaarlijkse congres van het European Congress of Orthodontics (ESC), zegt Science Daily.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat koffie tegenwoordig een van de populairste dranken is in de meeste delen van de wereld. En ik moet bekennen, zoals vele anderen – ik ben een complete verslaafde.

Wat blijkt – het is helemaal niet slecht.

Bij het vergelijken van mensen die vier kopjes koffie per dag dronken, naar mensen die helemaal geen koffie dronken, had 64 procent van de zware koffiedrinkers op elk moment een veel lager risico om dood te gaan.

De onderzoekers van het onderzoek hebben volgens Science rekening gehouden met factoren als geslacht, leeftijd en voedingspatroon van de deelnemers.

De conclusie? Koffie kan een belangrijk onderdeel zijn van een gezond dieet, vooral voor mensen van 45 jaar en ouder.

Het feit dat koffie voordelen heeft en bepaalde ziektes kan verminderen, is niet nieuw voor ons. We hebben eerder geschreven over hoe gezond koffie is, maar dit is een grote en belangrijk onderzoek die dit feit bevestigt.

Een van de redenen waarom koffie wonderen doet voor de gezondheid is naar men aanneemt cafeïne. Cafeïne verhoogt het metabolisme en vermindert het risico op diabetes type 2 en dementie, zoals de ziekte van Alzheimer.

Koffie wordt ook verondersteld te beschermen tegen verschillende leverziekten en huidkanker.

Deel dit geweldige nieuws met al je koffieliefhebbers en vergeet niet jezelf vandaag te trakteren op een bakkie!