Search
Close this search box.

Onderzoek laat zien dat het hebben van een zus je een betere persoon maakt

Mijn broer heeft de beste zus op de hele wereld. We hadden nu en dan onze ruzies toen we opgroeiden, maar niemand mag ruziemaken met mijn broer behalve ik. Het duurde even voor hij dit accepteerde, maar hij heeft nu geen excuus meer omdat onderzoek heeft gezegd dat het hebben van een zus (ouder of jonger) je leven spannender en gezonder maakt.

Het hebben van een broer of zus leert je liefde, vriendschap en kameraadschap vanaf een jonge leeftijd.

Je groeide op met vechten, begrijpen en uiteindelijk het accepteren van de verschillen en je begon je meer te focussen op de band die je hebt met je broer of zus.
Het leren hiervan komt later in het leven erg van pas. Het voordeel van het opgroeien met een zus is dat je waarschijnlijk jezelf beter kan uiten en kan praten over je problemen, wat een positieve mentale gezondheid laat zien.

Als een jongen opgroeit met een zus, is er een grote kans dat ze al goed zijn in het communiceren met vrouwen. Je respecteert ze, begrijpt ze beter dan andere mannen en bent empathisch.

Het moederinstinct van je zus heeft er ook voor gezorgd dat ze een cruciale lijn is in de familie die iedereen bij elkaar brengt in moeilijkere tijden.
Je zult altijd kunnen rekenen op onvoorwaardelijke liefde en compassie die een oudere zus heeft voor haar jongere broers en zussen.

Je deelt binnenpretjes, herinneringen uit je jeugd en volwassen dromen met je broers en zussen. Je bent gegroeid door wat je samen hebt meegemaakt. Dus ook al heb je ruzie en spreek je elkaar voor dagen niet; de waarheid is dat je er altijd voor elkaar zult zijn.

Ben jij een zus? Laat je broers en zussen weten hoe dankbaar ze zouden moeten zijn om jou in hun leven te hebben door ze nu dit artikel te laten zien!
[fblike]