Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoek bevestigt: kinderen die billenkoek krijgen zijn gewelddadiger wanneer ze opgroeien

Na elk jaar wordt de discussie over fysieke discipline steeds gevoeliger. Er zijn nog steeds mensen die zich aan deze oude methoden vasthouden en die deze gebruiken wanneer hun zoon of dochter een gebrek aan respect hebben volgens hen.

Natuurlijk geloven veel ouders van nu dat het toepassen van de hand (of in sommige gevallen erger) op hun nageslacht alleen maar erger wordt, en mogelijk ook psychologische schade toebrengt voor de toekomst.

In de voorbije jaren was het perfect acceptabel om straf te geven aan je kind, wanneer je dat goed zou vinden. Dat kan in de loop van de tijd evolueren, maar de vraag blijft nog steeds … zorgt het geven van fysieke straffen hen schade? Volgens CNN heeft een studie van de Medical Branch van de Universiteit van Texas enkele interessante resultaten opgeleverd …

De studie
Het onderzoek in kwestie onderzocht 800 volwassenen, waarbij ze ontdekten dat de meeste mensen die zich gewelddadig gedroegen in hun relaties fysiek waren gestraft door hun eigen ouders.

De studie onderscheidde dat het slaan van je kinderen het idee aanmoedigt dat fysiek geweld een acceptabele manier is om conflicten op te lossen – iets dat ze instinctief konden veranderen tot later in het leven.

“Wanneer een ouder probeert om kinderen zich beter te laten gedragen door ze fysiek te raken, vertelt die ouder hen dat het slaan van mensen die kleiner en zwakker zijn dan jij, een acceptabele manier is om te krijgen wat je wilt,” schreef Dr. Denise Cummins voor Psychology Vandaag.

“Waarom zou het die ouder dan verbazen dat hun kinderen kleinere kinderen op school slaan, of vrouwen slaan wanneer ze ouder zijn?”

Ontdekkingen
Niet alleen dat, maar de studies vonden naar verluidt dat het slaan van een kind hen kan veranderen in wraakkzuchtige volwassenen die problemen hebben, zowel fysiek als emotioneel.

“Uit een grote meta-analyse van studies naar de gevolgen van de bestraffing bleek dat hoe meer fysieke straffen kinderen krijgen, hoe lastiger zij zijn tegenover ouders en autoriteiten, hoe slechter hun relaties met ouders, hoe groter de kans dat zij melden dat ze een datingpartner hebben geslagen of echtgenoot, “schreef Cummins.

“Ze hebben ook meer kans om geestelijke gezondheidsproblemen te krijgen, zoals problemen met angst, depressie en drugsmisbruik, en minder geneigd zich in te leven in anderen of normen van moreel gedrag te begrijpen.”

Dus daar hebben we het, het slaan van je kind kan problemen veroorzaken langs de lijn, als deze studies te geloven zijn. Natuurlijk zullen ze waarschijnlijk niet duizenden van hun ouders overtuigen om te veranderen wat volgens hen de juiste methode van discipline is, maar misschien is het ook stof dat tot nadenken kan zorgen voor degenen die zelf nog geen ouders zijn.

Waar vind jij? Is het gebruik van fysieke discipline gelijk aan kindermishandeling, zoals sommigen beweren? Laat het ons weten in de comments en help ons meer bekendheid te geven aan dit onderwerp door dit artikel te delen op Facebook.