Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onbekende ziekte laat vierjarige op oude man lijken

De vierjarige Bayzid lijkt niet op zijn vrienden. Zijn hangende huid en rimpels doen hem op een oude man lijken.

Mara de reden achter de afwijking van Bayzid is onbekend. Voor de afgelopen vier jaar hebben dokters zijn conditie maar niet kunnen vaststellen.

We zien er allemaal anders uit en het is belangrijk te onthouden dat het om de binnenkant gaat. Maar toen Tripty Begum en Lavlu Sikder vier jaar geleden een zoon kregen, zagen ze al snel dat iets niet klopte. Hun kleine Bayzid was zwak en leek op een oude man.

Vandaag de dag is Bayzid vier jaar en woont in Magura, Bangladesh. Hij is nu sterker, maar zijn ouders weten nog steeds niet waar hij aan leed. Thuis krijgt hij een hoop liefde en zijn ouders doen alles om hem gelukkig te maken. Maar helaas krijgt Bayzid ook ongewilde aandacht omdat hij er anders uit ziet.

¨Als ik of mijn echtgenoot Bayzid naar de markt meenemen, of een andere plek met veel mensen, kijken ze geamuseerd of verbaasd naar Bayzid,¨ zegt Bayzid´s moeder Tripty.

Gelukkig is Bayzid´s huis en buurt een veilig plek. Daar kent iedereen hem en houdt van hem, hoe hij ook mag zijn.

Bayzid is een leuk klein jongetje die van voetbal houdt en graag met zijn neven speelt. Maar zijn ziekte heeft niet alleen effect op zijn verschijning. Hij heeft verschillende complicaties gehad en wordt snel ziek. Hij had problemen met zijn bloeddruk, lever, en nieren.

“Dagelijks voelt Bayzid de effecten van zijn conditie,¨ zegt Bayzid´s vader Lavlu.

Bayzid en zijn ouders hebben een hoop tijd in het ziekenhuis doorgebracht en hebben talloze dokter gezien. En nu is er eindelijk hoop.

Recentelijk hebben dokters een behandeling gevonden die de symptomen van de ziekte van de jongen verlicht. Maar de behandeling is duur en het is onduidelijk of de familie het kan betalen.

¨Ik voel me slecht dat ik de kosten van Bayzid´s behandeling niet kan betalen,¨ zegt zijn vader.

En hoewel de behandeling en medicatie duur zijn, zijn de ouders van Bayzid hoopvol en voorspellen ze een mooie toekomst. Ze denken dat er op een dag een middel zal zijn wat hun zoon helemaal gezond kan maken.

¨Ik geloof dat de behandeling van mijn zoon mogelijk is en ik zal alle opties proberen om hem te laten genezen zodat ik hem kan zien leven als elk ander kind,¨ zegt Bayzid´s moeder.

Kijk hier een video over Bayzid:

We hopen dat Bayzid de behandeling krijgt die hij nodig heeft. Deel dit verhaal zodat meer mensen leren over zijn ongebruikelijke ziekte.
[fblike]