Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oma staat terecht omdat ze kleinkinderen waarschuwde voor zedendelinquent.

Reina van Loo (61) uit Hierden en haar dochter Manon Nijenhof (33) uit Harderwijk stonden woensdag voor de rechter omdat ze hun kleinkinderen en kinderen wilden behoeden voor een zedendelinquent. Dat meldt Hart van Nederland.

Van Loo, een zorgmedewerker, wordt vervolgd wegens het schenden van haar beroepsgeheim. Haar dochter wordt verdacht van smaad. De 61-jarige van Loo had vorig jaar in september opgemerkt dat een veroordeelde zedendelinquent flyers uitdeelde in de omgeving van haar dochter en haar kleinkinderen. De oma had de man meteen herkend omdat ze hem tijdens haar vorige baan bij een zorginstelling nog zorg had verleend. Van Loo twijfelde geen seconde en lichtte meteen haar dochter in, die op haar beurt andere ouders in de buurtapp opriep om op te passen voor de man.

Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de oma haar dochter nooit had mogen waarschuwen. Daardoor schond ze immers haar beroepsgeheim. De dochter had de andere ouders nooit mogen inlichten, zonder zich schuldig te maken aan smaad.
Van Loo heeft echter geen spijt van haar optreden. De oma vertelde: “Het gaat om de veiligheid van de kinderen. Ik zag deze man in de straat van mijn kleinkinderen lopen, dus daarom heb ik gedaan wat ik heb gedaan. Ik ben zelfs bereid om een week in de bajes te gaan zitten.” De 61-jarige verscheen zonder advocaat op de zitting. Oma Reina zegt dat ze niet maalt om een boete, de veiligheid van haar kleinkinderen komt op de eerste plaats.