Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oma belt man als zij en achterkleinkinderen gevangen zitten in dodelijk vuur

De branden die dit jaar hebben gewoed hebben miljoenen mensen over de hele wereld getroffen.

Een combinatie van weersomstandigheden die bosbranden aanwakkeren, maar ook mensen die zich niet houden aan de voorschriften, hebben ertoe geleid dat deze hete zomer als herinnering zal beklijven… en niet noodzakelijkerwijs om de juiste redenen.

We hebben allemaal de tragische scènes in Griekenland gevolgd, waar 91 mensen al hun leven hebben verloren vanwege de branden.

Het is echter een ander verhaal dat me echt hard raakte. Uit Californië …

Ed Bledsoe woonde met zijn vrouw, Melody, in Noord-Californië. Samen zorgden zij voor hun twee achterkleinkinderen, Emily, 4 en James, 5. Zij waren vanaf de geboorte hun verzorgers.

De afgelopen weken werden de gebieden rond hun woonplaats aangetast door de Carr Fire – een van de negen grote bosbranden die in Californië brandden – maar hun huis was niet in gevaar. Of dat dachten ze.

Volgens CBS News had Ed geen idee dat er gevaar was. Hij verliet Melody, Emily en James en ging een boodschap doen. Hij dacht niet aan het vuur, of hoe dicht het zou kunnen zijn. Niemand had hem gewaarschuwd.

Korte tijd later ontving hij een telefoontje dat niemand ooit zou moeten krijgen. Het was zijn vrouw. Het vuur was overal om hen heen; ze zaten vast.

Ed draaide onmiddellijk zijn auto om en snelde terug naar zijn huis in paniek. Door de branden moesten mensen echter de omliggende gebieden ontvluchten en werden de wegen afgesloten voor verkeer. Ed verliet zijn auto en rende naar huis. Ondertussen bleef zijn vrouw aan de telefoon.

Kinderen die om hulp roepen
Terwijl hij onderweg was, kon Ed de kinderen horen roepen om hulp aan de telefoon. Hij zei dat zijn achterkleinzoon hem smeekte om hen te redden.

Hij deed er alles aan om bij hen te komen, maar het was al te laat. Het vuur had alles omringd.

Hun lichamen werden later teruggevonden in de ruïnes van wat Ed’s huis was geweest. Melody had de kinderen in natte dekens gewikkeld, maar ze waren alle drie omgekomen.

Nu blijft Ed zich afvragen waarom niemand hem vertelde over het dreigende gevaar dat zijn familie had. Had iemand hem laten weten dat er enig risico was, dan zou hij zijn familie onmiddellijk hebben geëvacueerd.

Toen hem werd gevraagd of hij informatie had ontvangen, zei hij: “Niets. Absoluut geen woord, “zei Bledsoe. “Niemand heeft ons niets verteld. Als ik een waarschuwing zou hebben, zou ik mijn familie nooit in dat huis hebben achtergelaten. ‘

Ik kan me niets ergers voorstellen dan praten met een geliefde aan de telefoon en weten dat ze zullen sterven.

Ed’s leven is nu kapot – het zal nooit meer hetzelfde zijn als het ooit was.

Deel dit verhaal met je vrienden op Facebook, zodat iedereen de ernst van deze branden begrijpt en niet meer zomaar vuurtjes stookt in de bossen.
[fblike]