Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oma (90) glimlacht weer nadat ze strijd tegen coronavirus wint.

De laatste tijd worden we overweldigd met vrijwel alleen maar ellendig nieuws. Mensen blijven sterven aan het gevreesde coronavirus. Sommige mensen hebben zelfs niet de kans om afscheid te nemen van hun geliefden. Iedere dag worden we geconfronteerd met tragedies. Nu zouden we gewoon van alles willen ontsnappen en het gemene virus vergeten.

Maar er is ook positief nieuws en het is belangrijk om dat in de verf te zetten. Meer dan ooit hebben we allemaal een beetje nood aan hartverwarmend en positief nieuws.

De 90-jarige Geneva Wood was gezond en woonde zelfstandig toen haar wereld rond Kerstmis ondersteboven werd gegooid. Geneva kreeg een beroerte en belandde in een verzorgingstehuis in Kirkland in de Amerikaanse staat Washington.

Gelukkig kon Geneva snel aan haar revalidatie beginnen en herstelde ze snel. Als gevolg van haar harde werk en doorzettingsvermogen, kon Geneva opnieuw wandelen, haar rechterarm gebruiken en praten.

Volgens haar kleindochter Cami Neidigh had het personeel gezegd dat ze binnen enkele dagen weer naar huis zou mogen.

Maar dan kreeg Geneva opnieuw vreselijk nieuws te verwerken. Haar verzorgingstehuis ging in lockdown vanwege een geval van coronavirus in de instelling.

Cami vertelde: “Precies toen ze het ene had overwonnen, kreeg ze dat andere ding.” Eerder deze maand kreeg Geneva zelf ook het coronavirus en het zag er niet goed uit. De dokters zeiden de familie dat ze zich op het ergste moesten voorbereiden.

 

De familie haastte zich naar het verzorgingstehuis om afscheid te nemen. Ze brachten haar favoriete aardappelsoep en de familieleden waren er zeker van dat het de laatste keer was dat ze haar zouden zien.

Geneva vertelde aan Cami: “Ik ga hier tegen vechten voor de familie en iedereen trots maken.” En opnieuw zou de kranige 90-jarige haar familie en de dokters verbazen. Plotseling begon ze te verbeteren en te genezen.

Geneva werd weer de oude en begon drankjes en aardappelsoep te vragen. Vandaag heeft ze nog altijd lichte symptomen, maar het lijkt erop dat ze ook de strijd tegen het coronavirus zal winnen.

Laten we Geneva veel beterschap toewensen!