Search
Close this search box.

Olifant stapt op weg en blokkeert verkeer – maar kijk eens rechts van haar … ik glimlachte gelijk!

Olifanten zijn een van de meest intelligente dieren op aarde, en hun hersenen zijn niet zo verschillend van die van de mens. Emotioneel zijn olifanten vergelijkbaar met de mens. Ze hebben een grote capaciteit aan hersenen, waardoor ze goed kunnen samen denken/werken.

Deze prachtige video, die door honderdduizenden mensen in slechts een paar weken is gezien, is een goed voorbeeld. In de clip zien we een olifantenmoeder die een beetje angstig op een weg staat. Ze blokkeert al het binnenkomend verkeer, dat niet te dichtbij durft te komen. Maar hoewel ze verdwaald of verward lijkt te zijn, blijkt dit allesbehalve het geval.

De moederolifant, ontdekken we al snel, is zich volledig bewust van wat ze doet. Als de auto’s op veilige afstand zijn, lijkt ze rechts in de bosjes en bomen naar haar te kijken, alsof ze een bericht stuurt dat het een groen licht is. De verrassing die naar voren komt benam gewoon mijn adem – en bracht meteen een glimlach op mijn gezicht. Dankzij deze moedige moeder-olifant kon haar familie veilig oversteken naar de overkant!