Zoek
Sluit dit zoekvak.

Noah werd geboren met slechts twee procent van zijn hersenen – vier jaar later laat hij zien dat alles mogelijk is

Toen Shelly en haar man Rob ontdekten dat ze zwanger waren, kregen ze ook nieuws dat geen enkele ouder ooit zou hoeven te horen.

Uit de echo van de baby bleek dat het ongeboren kind aan hydrocephalus leed, ook wel water in de hersenen genoemd. Dit betekent dat de holtes in de hersenen zijn gevuld met te veel vloeistof.

Normaal gesproken kan de ziekte worden behandeld en zelfs als je niet helemaal gezond bent, is het mogelijk om ermee te leven. Maar in dit geval had de hoeveelheid vloeistof in het brein van de baby dit nogal ernstig aangetast – waardoor de hersenen niet meer konden ontwikkelen zoals zou moeten.

Er was zeer weinig kans dat de baby meer dan een paar dagen na de geboorte zou overleven en als hij het overleefde, werd van hem niet verwacht dat hij een goede levenskwaliteit had. Artsen adviseerden daarom dat Shelly en Rob een abortus kregen.

Maar Shelly weigerde naar de doktoren te luisteren – in haar hart voelde ze dat alles goed zou komen. Ze koos ervoor haar baby te houden en noemde hem Noah. Maar zodra Noah werd geboren, kregen Shelly en Rob schokkend nieuws: Noah werd geboren met slechts twee procent van zijn hersenen. De kleine baby werd snel naar de intensive care gebracht.

Maar hoe slecht dokters haar ook zeiden dat de toestand van Noah was, Shelly was vastbesloten om haar zoon het meest betekenisvolle leven te geven.

Na enige tijd begon het onvoorstelbare te gebeuren: het brein van Noach begon te groeien. Hoewel het in een langzamer tempo groeide dan de meeste andere kinderen van zijn leeftijd, kon Noah bijna het equivalent van een “normaal” kind leren. Toen hij vier was, was hij bijna in de buurt van zijn leeftijdsgenoten.

Tegenwoordig is Noah een bloeiend en gelukkig kind en zijn familie is optimistisch over zijn toekomst, hoewel hij nog steeds speciale zorg nodig heeft.

Zijn zaak is zo ongelooflijk dat artsen over de hele wereld interesse getoond hebben in zijn ontwikkeling.

Bekijk de onderstaande functie over de spectaculaire ontwikkeling van Noah:

Noah is een echt wonder dat alle twijfel overwon! Deel alsjeblieft zijn verhaal om hem het allerbeste te wensen in de toekomst.
[fblike]