Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe wegblokkades komen om demonstranten Zwarte Piet tegen te houden.

Op Facebook is er een oproep gedaan door inwoners van Den Helder om de toegangswegen naar de stad op 17 november, tijdens de Sinterklaasintocht, te blokkeren.

Vrijdag werden straffen uitgedeeld aan de snelwegblokkeerders die vorig jaar de A7 blokkeerden. De straffen liepen uiteen van 80 uur tot 240 uur taakstraf. Dit weerhoudt andere Nederlanders er echter niet van om ook in actie te komen.

Een groep boze inwoners uit Den Helder heeft een oproep gedaan om de toegangswegen naar de stad te blokkeren op de dag van intocht, aldus de Telegraaf.

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd in 18 gemeentes te willen demonstreren. De landelijke intocht in Zaandam staat niet op de lijst, Den Helder wel, bericht RTL.

De Heldenaren willen niet dat KOZP voor problemen zorgt te midden van alle kinderen die de aankomst van Sinterklaas willen vieren. Gisteren gaven al bijna 450 personen aan aanwezig te zijn of het initiatief te ondersteunen.

Ook in Eindhoven wordt er gedacht aan een demonstratie als tegenreactie op het protest van KOZP, aldus Omroep Brabant.

Het lijkt erop dat steeds meer steden van plan zijn een tegendemonstratie te organiseren. Deel jouw mening hierover in de reacties op Facebook!