Search
Close this search box.

Nieuwe trend op kinderboerderijen – en het internet kookt van woede

Er is nieuwe trend opgedoken op kinderboerderijen in Groot-Brittannië waar ze worden toegelaten om te tekenen en te schilderen op vastgebonden paarden, en dit doet het internet nu koken van woede.

Elke dag worden dieren blootgesteld om mensen op een of andere manier te plezieren. En deze nieuwe trend doet ons echt de wenkbrauwen fronsen.
Dierenrechtenorganisaties over de hele wereld zijn nu echter begonnen met kritiek te geven op deze nieuwe “trend”. Zeker nadat op de sociale media beelden werden gedeeld waar kinderen te zien waren die met kleurstiften op paarden aan het tekenen waren.

Op de afbeeldingen werden de gezichten van de kinderen bedekt, zodat de identiteit van de kinderen niet achterhaald zou kunnen worden.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=519296488493359&set=a.130103504079328&type=3

Volgens Manchester Evening News worden de kinderen gevraagd om hun naam te schrijven of een afdruk van hun hand op de paarden te schilderen.
Sinds wanneer is verstoppertje spelen of andere leuke spelletjes niet meer genoeg voor jonge kinderen?

We kunnen ons inbeelden dat de kinderen zich van geen kwaad bewust zijn, maar de ouders en organisatoren zouden toch beter moeten weten!
Nu heeft de dierenrechtenorganisatie PETA een petitie gelanceerd om deze praktijken een halt toe te roepen, die vooral in Groot-Brittannië lijken voor te vallen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=519297115159963&set=a.130103504079328&type=3

– Dit is een verontrustende trend die vooral in het Verenigd Koninkrijk lijkt op te duiken. Beeld je in dat je vastgeketend zit te midden van krijsend gelach, onvoorspelbaar aanraken en vreemden die verf in je haar smeren. Zou je van plaats willen ruilen? Zo zegt Sophie Tomlinson tegen Manchester Evening News.
Geen enkel dier zou hier aan blootgesteld mogen worden! Dit moet NU stoppen! Deel dit artikel als je hier ook meer akkoord gaat!
[fblike]