Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw onderzoek: Vrouwen rijden beter dan mannen

Heb je je ooit afgevraagd wie er echt beter is in rijden? Nou, het is nu bewezen.

Volgens onderzoekers in Noorwegen, zijn vrouwen beter in rijden dan mannen, schrijft The Daily Mail.


Onderzoekers in Noorwegen hebben 1500 mensen bestudeerd. Ze keken naar aspecten als leeftijd, geslacht en persoonlijkheid en analyseerden hoe elke factor effect heeft op ons rijgedrag. De studie concludeert dat mannen makkelijker zijn afgeleid – wat volgens de onderzoekers hen slechtere bestuurders maakt.

¨Een recent rapport concludeert dat afgeleid rijden een rol speelt bij zeker 12 procent van de auto ongelukken,¨ vertelde Ole Johansson, een onderzoeker aan het Institute of Transport Economics in Oslo, aan The Daily Mail.

“Ik zag dat jonge mannen het snelst afgeleid raakten. Mensen die sneller afgeleid raken zijn mensen die veel achter het stuur zitten, en mensen met neurotische of extroverte persoonlijkheden.

Oudere vrouwen zijn de minst snel afgeleide bestuurders, volgens de studie.

Dodelijkste jaar voor auto-ongelukken

In 2016, zijn er naar schatting zo´n 40 000 mensen omgekomen bij een auto-ongeluk, waardoor 2016 het dodelijkste jaar was voor auto-ongelukken, met een stijging van 14% sinds 2014.

Hoewel de resultaten voer kunnen zijn voor discussies, is het belangrijk dat we leren van dit onderzoek – wie je ook bent, geef de weg altijd je volledige aandacht.

Deel dit verhaal met je vrienden als herinnering dat we allemaal beter moeten opletten achter het stuur!
[fblike]