Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw onderzoek: drink koffie – je zal er langer van leven

Goed nieuws voor alle koffiedrinkers – het blijkt dat je misschien wel langer zal leven! Volgens nieuw onderzoek zijn de kansen op een langer leven hoger als je koffie drinkt.

¨Het is duidelijk dat koffie bij een gezond dieet en levensstijl hoort,¨ zegt onderzoekster Veronica Setiawan, één van de wetenschappers achter de nieuwe bevindingen.

De voordelen van het drinken van koffie worden al langer verdedigd door onderzoekers. Nu is er nog meer bewijs voor de positieve effecten van een kop koffie. Twee nieuwe Amerikaanse studies, gepubliceerd in Annals of Internal Medicine, tonen aan dat koffie ons langer kan laten leven.

“We kunnen niet zeggen dat koffie drinken je leven echt verlengt, maar er is een verband. Als je van koffie houdt, blijf dan drinken! Als je geen koffiedrinker bent, dan is het iets om te overwegen,¨ zegt Veronica Setiawan.

Eén van de studies keek naar de sterfelijkheid van 520,000 mensen, koffiedrinkers en niet-koffiedrinkers. De andere studie, die ook naar koffie en overlijden keek, volgde 185,000 mensen voor een periode van 16 jaar.

Volgens het EurekAlert, tonen de studies aan dat mensen die een kop per dag drinken twaalf procent minder kans hebben op vroegtijdig overlijden. Nog belangrijker: voor mensen die minstens drie koppen per dag dronken was het risico verminderd tot 18 procent vergeleken met mensen die geen koffie dronken.

¨Koffie bevat een hoop antioxidanten en stoffen die een belangrijke rol spelen bij preventie van kanker. Hoewel deze studie geen causaal verband toont met welke chemicaliën in de koffie precies dit effect veroorzaken, is het duidelijk dat koffie bijdraagt aan een gezonder leven,¨ zegt Setiawan in haar verklaring.

Men zegt dat koffie het risico op overlijden aan een hartstilstand, diabetes, nierziekten, hart- en vaatziekten en in het verteringssysteem doet afnemen.

Dat is zeker goed nieuws voor alle die-hard koffiedrinkers. Ik denk dat een kop koffie per dag je echt helpt!

Deel deze nieuwe ontdekking met al je koffiedrinkers, alsmede met alle niet-koffiedrinkers!
[fblike]