Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niemand weet waarom 13 vrachtwagens de snelweg blokkeren. Wanneer het verteld word, is iedereen ontroerd.

Wat zou jij ervan vinden als je 13 vrachtwagens midden op de snelweg stil ziet staan?

Als je geïrriteerd zou zijn, zou je niet de enige zijn, omdat ik bijvoorbeeld het ook niet leuk vind om vast te komen te staan in de file.

Maar toen ik ontdekte waarom de 13 chauffeurs in dit verhaal deden wat ze deden, was ik in tranen.

Na het ontvangen van instructies van de politie, parkeerden 13 vrachtwagens plotseling onder een brug op Interstate 696 in Huntington Woods, Michigan in het Midwesten van de Verenigde Staten.

Agent Michael Shaw werd door de hulpdiensten gebeld en besefte dat hij snel moest handelen.

Hij belde onmiddellijk een verkeersagent en vroeg hem om al het verkeer om te leiden. Maar wat hij vervolgens deed, is de reden dat mensen over de hele wereld zijn actie toejuichen.

Toen hij een oproep kreeg van een man die op het punt stond om van een brug te springen, kreeg officier Michael Shaw een briljant idee.

Hij vroeg een stel vrachtwagenchauffeurs om hulp en geen van hen aarzelde even om te helpen.

13 vrachtwagenchauffeurs hebben geholpen
Dertien vrachtwagens waren nodig en nadat ze midden op de snelweg geparkeerd hadden, bedekten ze het hele gebied onder de brug. Ze zorgden ervoor dat de man niet helemaal naar de grond kon springen en zich niet zo serieus zou kunnen verwonden als hij had gehoopt.

Ondertussen werd verkeer geblokkeerd en doorgestuurd naar alternatieve routes.

Na vier uur gaf de man toe en werd hij van de brug geëscorteerd zonder fysieke schade. Toen kreeg hij de hulp die hij nodig had.

De dertien vrachtwagenchauffeurs die geduldig vier uur hebben gewacht, zijn het bewijs dat er altijd mensen zijn die om elkaar geven, ook al voelt het misschien niet altijd alsof ze er zijn.

Als jij of iemand die je kent zich depressief of suïcidaal voelt, is er altijd hulp. Je kunt bijvoorbeeld de zelfmoordhulplijn bellen.

“This photo does show the work troopers and local officers do to serve the public. But also in that photo is a man struggling with the decision to take his own life. Please remember help is available through the National Suicide Prevention Lifeline at 1-800-273-8255”. pic.twitter.com/RBAlCIXT1o

— MSP Metro Detroit (@mspmetrodet) April 24, 2018