Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niemand begrijpt waarom haar dochter zweren in het gezicht krijgt – maar dan herinnert de moeder een detail van 8 maanden daarvoor

Sienna Duffield had net samen met haar familie haar tweede verjaardag gevierd. De dag na het feestje ziet haar moeder, Savina French-Bell, ineens een vreemde uitslag op haar dochters gezicht. Het was het begin van een verschrikkelijke tijd voor de hele familie.

Het duurde wel acht maanden voordat de artsen door hadden wat de oorzaak was van Sienna haar verschrikkelijke uitslag.

“Het begon eruit te zien alsof ze zuur in haar gezicht had gekregen. En het verspreidde zich al snel vanaf haar mond, via haar wangen, tot boven haar ogen”, aldus Savina in Inside Edition.

Het was het begin van een lange nachtmerrie. Sienna haar uitslag ging maar niet weg en de dokters wisten niet wat ze moesten doen. Sienna leed voor acht maanden.

Sienna haar uitslag werd snel erger en op een gegeven moment zat haar gezicht onder de pijnlijke blaren, die bloedden als ze open sprongen. De moeder zegt dat het leek alsof haar dochters gezicht levend werd opgegeten.

De kleding van Sienna zaten constant onder het bloed en eten ging lastig vanwege de pijn rondom haar mond.

De moeder ging niet meer uit de deur met haar dochter, omdat ze de blikken en vervelende opmerkingen van vreemden niet meer aan kon.

De dokters dachten in eerste instantie dat de uitslag werd veroorzaakt door eczeem of allergie, maar geen enkel medicijn had effect. Uiteindelijk moest Sienna zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. Ze kon niet meer zelfstandig eten en ze werd met een sonde gevoed.

Inmiddels wanhopig om de boosdoener te vinden, ging Sienna haar moeder in gedachten zorgvuldig alle gelegenheden voorafgaand aan het verschijnen van de uitslag na. Pas toen, acht maanden later, herinnerde Savina dat een familielid Sienna een kus had gegeven.
Het bleek dat dat familielid herpes had.

Sienna was geïnfecteerd geraakt met het herpes simplex virus, type 1. Nu konden de artsen een juiste behandeling voorschrijven.
Al snel zag Sienna haar huid er een stuk beter uit, en kon ze weer zelf eten.

“De afgelopen tijd heeft Sienna nergens last van gehad en de infectie is weg gebleven¨, aldus Savina, “maar het kan altijd terug komen. Hopelijk gebeurt dat niet en blijft haar huid net zo mooi als dat die nu is. Het is zo fijn om naar buiten te kunnen zonder vervelende opmerkingen te krijgen.”

De moeder wil nu andere ouders waarschuwen om hun kinderen niet gekust te laten worden. Hoewel het niet zichtbaar is, kan iedereen herpes bij zich dragen en kleine kinderen kunnen er erg gevoelig voor zijn.

Hopelijk hoeft kleine Sienna nooit meer een dergelijke ervaring te hebben!

We hebben al eerder geschreven over Claire Henderson, wiens jonge dochtertje bijna haar leven verloor, nadat ze via een kusje besmet was geraakt met herpes.

Een kusje kan heel gevaarlijk zijn voor jonge kinderen! Help ons alsjeblieft door dit te delen met alle ouders van jonge kinderen die je kent.
[fblike]