Zoek
Sluit dit zoekvak.

Neergestoken man krijgt ter plekke een hartoperatie van de hulpverleners en overleeft het.

Hulpverleners hebben soms met leven en dood situaties te maken. Situaties waarin elke seconde telt en het verschil kan maken.

Verleden weekeinde vond er een steekpartij plaats voor de deur van Club Vibes in Rotterdam. Hierbij raakte een 22-jarige man zwaargewond, aldus RTV Rijnmond.

Arts Robert Jan Houmes en verpleegkundige Jorrit Mol van het Mobiel Medisch Team waren binnen zes minuten op locatie en moesten heel snel een levensbepalende beslissing nemen.

„Als je lichaam is gestopt, je geen bloedsomloop meer hebt en het hart niet meer klopt, dan heb je nog maar een paar minuten om te zorgen dat de hersenen het overleven”, vertelde Houmes aan de regionale zender. Je moet in dat geval een snelle beslissing nemen en doen wat nodig is, voegde hij hieraan toe.

Binnen een minuut besloot het team om een open hartoperatie op staat uit te voeren en redden hiermee het leven van de man.

Lavc57.89.100

Het klinkt wellicht makkelijker dan dat het is. Maar, een stoep voor een uitgangsgelegenheid is natuurlijk niet te vergelijken met een steriele operatiekamer.

Twee verdachten zitten vast voor de steekpartij. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de toedracht.

Dit is (wederom) een geweldig voorbeeld van het fantastische werk dat onze hulpverleners leveren! Het is volkomen onbegrijpelijk en schandalig dat ze tijdens oud en nieuw belaagd werden. Onze hulpverleners verdienen alle respect!