Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na het zien van deze huishoudtip zal je je oven nooit meer op dezelfde manier reinigen

De oven schoonmaken is iets dat ik graag voor onbepaalde tijd uitstel. Natuurlijk maakt dit het hele gebeuren alleen maar erger, wat betekent dat ik een veel grotere taak heb wanneer ik er uiteindelijk in slaag om het te doen.

Elke keer als ik de binnenkant van mijn oven wil schoonmaken, is het een groots project. De vlekken zijn taai, het residu van gekookt voedsel gebakken op harde en bepaalde gebieden bijna onmogelijk om te bereiken.

Ik pak het meestal aan met de dingen die beschikbaar zijn in mijn schoonmaakkast. Helaas werkt dit zelden goed – soms heb ik zelfs geprobeerd om te schrobben met zuiveringszout.

Na een half uur zwoegen, zweten en mijn pijnlijke armen tot het uiterste duwen lijkt het … oké. Maar moet het echt zo moeilijk zijn?

Gelukkig ben ik sindsdien op een veel eenvoudigere methode gestuit. Je kan een fantastische oplossing krijgen die de problemen efficiënt oplost, allemaal door een paar eenvoudige ingrediënten te mengen.

Zelfgemaakte ovenreiniger
Dus hier gaat het over; het “recept” voor een geweldige overreiniger, vrij van sterke chemicaliën en – zoals in Reader’s Digest wordt gezegd – net zo krachtig is als de spullen die je in de winkels vindt.

In elk geval is dit zelfgemaakte brouwsel zeker het proberen waard.

Dus, in plaats van een klein fortuin uitgeven aan dure chemicaliën en flitsende oplosmiddelen, stel je eigen mengsel samen met wat je al in je keuken hebt, door de onderstaande stappen te volgen:

Ingrediënten

4 eetlepels afwasmiddel
3,7 fl oz citroensap / citron-extract
7,6 fl oz azijn
43 fl oz lauw water

Wat moeten we doen?
Meng de bovenstaande ingrediënten in een spuitfles en bespuit de binnenkant van de oven in de oplossing. Laat het mengsel een tijdje weken voordat je het afveegt. Wanneer je dat doet, zou je moeten constateren dat vuil er veel gemakkelijker afkomt.

Werkt het echt?
Wel, ja. Eén Facebook-gebruiker uploadde haar resultaten en haar post ging viral en behaalde meer dan 54.000 reacties en 364.000 aandelen.

Het heeft geresulteerd in een overvloed aan mensen die traditionele schoonmaaksprays en chemicaliën hebben opgegeven ten gunste van deze eenvoudige, zelfgemaakte methode.

Ga je deze techniek eens proberen? Zo ja, laat het ons weten in de comments!

Deel deze truc, zodat ook al je vrienden hiervan op de hoogte kunnen worden gesteld. Ze zullen je later bedanken, geloof me!
[fblike]