Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na 21 jaar huwelijk wilde deze vrouw iets van haar man.

Op een dag wilde mijn vrouw dat ik met een andere vrouw wat ondernam. Na 21 jaar huwelijk zei ze: „Er is een vrouw die heel graag tijd met je wil doorbrengen. Ze zou het geweldig vinden als je met haar uit eten ging en daarna een film ging kijken.“

Na 21 jaar huwelijk wilde deze vrouw iets van haar man.

Na 21 jaar huwelijk komt mij vrouw naar me toe en zegt dat ze me iets belangrijks wilt vertellen.

Ze wilde dat ik met een andere vrouw wat ging ondernemen. Ze wilde werkelijk dat ik met deze vrouw uit eten ging en daarna een film ging kijken. Ze zei: “Ik hou van je, maar ik weet ook dat deze vrouw ook zeer van je houdt en daarom wil ik dat jij wat tijd met haar doorbrengt.“

Deze andere vrouw was mijn moeder. Sinds mijn vader gestorven is, leeft mijn moeder al 19 jaar als weduwe. En door mijn werk en mijn 3 kinderen, heb ik weinig tijd haar te bezoeken.

Daarom belde ik haar diezelfde avond nog op en vroeg haar mee uit eten te gaan en daarna naar de bioscoop te gaan.

“Wat is er? Gaat alles goed met je?“ vroeg ze me aan de telefoon.

Ik zei: “Ik dacht dat het wel leuk zou zijn als we wat tijd gezamenlijk zouden doorbrengen. Wij tweetjes.“

Ik hoorde hoe ze diep in- en uitademte en antwoordde: “Dat zou ik erg leuk vinden!“

Die vrijdag erop, na mijn werk, reed ik naar mijn moeder en haalde ik haar op. Ik was een beetje nerveus, want we hadden elkaar al lang niet meer gezien…Ze had haar haren mooi gedaan en droeg hetzelfde outfit die ze op haar laatste huwelijksdag ook aan had. Ze straalde van geluk en ik kon zien dat de jaren sporen in haar tedere gezicht hebben achtergelaten.

“Ik heb mijn vrienden verteld, dat ik vandaag met iemand uitga en allen waren zeer onder de indruk“, vertelde mijn moeder in de auto. “Ik vertelde hen, dat we elkaar vanavond niet zouden zien.“

We kozen een mooi, niet zeer opvallend, maar een gezellig en charmant restaurant. Mijn moeder nam mijn arm alsof ze de vrouw van de president was. We namen plaats en las haar de menukaart voor, want haar ogen waren ondertussen zeer zwak geworden. Toen ik klaar was met oplezen, merkte ik hoe ze me met een nostalgische blik bekeek.

“Toen je nog klein was, heb ik je altijd de kaart voorgelezen,“ zei ze. Ik antwoorde: “Vandaag mag jij uitrusten en neem het voorlezen over.“

We aten gezamenlijk en voerden een aangenaam gesprek. We deelden gedachten uit over het verleden maar ook over het heden en zodoende spraken we uren, zelfs in de bioscoop. Dan was het opeens tijd om de avond te beëindigen en moest ik met pijn in mijn hart van mijn moeder afscheid nemen. We beloofden elkaar dat we snel weer uit eten zouden gaan en daarbij stond mijn moeder erop dat zij dan de rekening betaalt.

Toen ik dan weer thuis was, vroeg mijn vrouw hoe de avond was. “Het was mooier dan ik ooit gedacht zou hebben!“, zei ik.

Helaas kwam er geen tweede keer, want enkele dagen later overleed mijn moeder plotseling aan een hartinfarct.

Maanden later bezochten mijn vrouw en ik hetzelfde restaurant waar ik met mijn moeder gegeten had. Daar kreeg ik een brief met de volgende tekst: “Ik heb het etentje alvast voor jullie betaald. Het is voor jou en je vrouw, omdat ik niet zeker was of we elkaar nog zouden zien. Maar over één ding kun je wel zeker zijn en dat is dat je mij op deze avond zeer gelukkig hebt gemaakt! Ik hou van je, mijn zoon.“

Op deze avond leerde ik de ware betekenis kennen van de woorden „Ik hou van je“ en begreep ik hoe belangrijk het is met je familie en geliefden tijd door te brengen. Er is niets belangrijker dan de liefde.

Deel dit onroerend verhaal met al je vrienden! Want onze moeders zijn onvervangbaar en wij allen zouden meer tijd met hen moeten doorbrengen, nog voordat er geen mogelijkheid meer daartoe is!
[fblike]