Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mysterieuze hond achtervolgt koppel in het bos – wanneer ze lezen wat op zijn halsband staat wordt de waarheid onthuld

Scott Brown en zijn vriendin Get Naka houden van de buitenlucht. Een van hun favoriete hobby’s is gaan wandelen en nieuwe en magische plekken ontdekken.

In april 2018 leidden de twee ervaren wandelaars een groep doorheen een wandelpad in Teneriffe Falls in de Amerikaanse staat Washington. Wat ze niet verwachtten was een mysterieuze figuur die hen volgde op hun pad. Een onverzorgd beest dat nieuwsgierig is naar de wandelaars op de paden… Maar het koppel ontmaskerde het geheim van dit harig wezen.

Dit 5 km lange pad is voor ervaren wandelaars, en best een heuse uitdaging. Het is even mooi als de naam. De groep was omringd door een adembenemend zicht en legde dan ook alles vast op camera.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1001645026664445&set=gm.2314662082093459&type=3

Mysterieuze figuur
Toen ze genoten van de prachtige natuur zag het koppel plots een groot, zwart, vreemd ding in de verte. Noch Scott of Get wisten wat ze zagen, maar ze besloten om dichterbij te gaan kijken en het even te onderzoeken. Toen ze dichter waren, draaide het wezen zich om en bleek het scherpe tanden te hebben, lange klauwen en een kwispelende staart. Het grote, rare wezen bleek iemands hond te zijn!

Expert
De hond was vriendelijk en blij. Tot de grote verrassing van het koppel bleek de hond een expert te zijn in wandeltochten in de regio. Hij kende het pad uitstekend. Scott vertelde aan The Dodo dat hij eerst grapte dat het misschien een grote, gevaarlijke beer was.

De hond was alles behalve gevaarlijk en bleek een uitstekende wandelmakker. Toen Scott en Get foto’s namen zat de hond geduldig neer en rustte hij tot de tocht verder ging.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1001644879997793&set=gm.2314662082093459&type=3

Bezorgd over de hond
Maar ondanks het prachtige bestaan van deze vreemde snuiter, was er toch iets zorgwekkend voor het koppel. De hond leek namelijk geen baasje bij zich te hebben, maar toen merkten ze plots zijn halsband met een opschrift erop.

Het koppel lachte toen ze lazen wat er op stond: “Hoi, mijn naam is Smokey. Ik woon in de buurt, neem me dus aub niet mee. Ik hou er gewoon van om soms wandelaars te volgen.”

Ook op de achterkant van de halsband stond een boodschap met meer uitleg: “Maak je geen zorgen, ik ga van zelf naar huis wanneer ik moe ben. Mijn baasjes zien me doodgraag. Dankjewel om lief te zijn!”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1001647913330823&set=gm.2314662082093459&type=3

Na de wandeltocht werd het koppel naar de parking geleid door Smokey. Ze waren zeer blij dat ze een nieuwe vriend hadden gemaakt tijdens de wandeltocht en gaven hem een dikke knuffel voor hij terug naar zijn baasjes ging.

Honden zijn veel slimmer dan we denken. Deel aub dit geweldig verhaal over de wijze en prachtige hond Smokey.
[fblike]